Muhamed Bakir

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Muhammed el-Bakir ishte një nga katër imamët i cili u varros këtu

Muhammed bin Ali bin al-Husejn bin Ali bin Ebi Talib (Arabisht: محمد الباقر) lindi në Medina rreth vitit 56 hixhri (676). El-Bakir ishte imami i pestë pas babait të tij, Zajn el-Abidin. Sipas disa rrëfimeve shiite, Muhammedi u helmua nga Ibrahim ibn Valid ibn Abdullah, nipi i Hishamit. El-Bakiri u varros në Jannatul Baqee në vendin ku u varrosën Hasani ibn Aliu dhe Zejn el-Abidin.