Nadia Toffa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nadia Toffa (Brescia, 10 Qershor 1979) është një prezantuese televizive Italiane, e njohur për pjesëmarrjen e saj në programin televiziv të Italia 1 Le Iene.

Biografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Ajo ndoqi shkollën e mesme Arnaldo në Brescia. U diplomua në letërsi me një udhëtim historik artistik në Universitetin e Firences, u shfaq për herë të parë në televizion në moshën 23 vjeçare në Telesanterno, një stacion televiziv lokal. Para fillimit të karrierës së saj me Le Iene, ajo punoi për Retebrescia për katër vjet. Në vitin 2009 ajo u bë anëtare e programit televiziv Le Iene, duke regjistruar shërbime të shumta. Ndër më të famshme janë ato të mashtrimeve të supozuara të kryera nga barnatore në dëm të shërbimit shëndetësor kombëtar (zgjasin tre muaj, ku ajo përfundon në gjyq së bashku me shpifje të tjera e pretenduar), në përhapjen e sallave automat, në dispozicion të paligjshëm të mbeturinave në Campania në duart e Camorra, mbi rritjen e tumoreve në "trekëndëshin e vdekjes" midis Napolit dhe Casertës dhe në "tokën e helmeve" në Crotone.

Më 2 prill të vitit 2014, u publikua libri i saj Quando il gioco si fa duro.[1] Më 15 prill të vitit 2015 ajo fitoi çmimin e parë në seksionin televiziv të Çmimit Ndërkombëtar të Gazetarisë Ischia.[2] Në vjeshtën e vitit 2015 ajo bëri debutimin e saj me shfaqjen e bisedimeve të Italia 1 Open Space, e konceptuar nga prodhuesit e Hyenas, transmetuar në fillim të mbrëmjes për katër episode. Përveç kësaj, nga viti 2016 Pif dhe Geppi Cucciari së bashku me sjelljen e Le Iene, në episodin e mesjavës. Në vjeshtën e viti 2016 kthehet për të drejtuar programin Reservoir Dogs, së bashku me episodin mesjavë Matteo Viviani, Andrea Agresti, Paolo Calabresi dhe Julius Goliath.

Nga 16 tetor të vitit 2016 udhëheq episodin e së dielës, përkrah të njëjtëve kolegë. Më 21 nëntor të vitit 2017 ajo drejton një shërbim të pabazuar për një eksperiment nuklear të rrezikshëm nuklear i mbajtur i fshehur [3]në laboratorin Gran Sasso, një shërbim i mohuar nga bota akademike[4][5] dhe burime të tjera[6][7][8].

Televizioni[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Telesanterno
 • Retebrescia
 • Le Iene
 • Open Space (Italia 1: 2015)
 • Biagio Antonacci - Vi dedico tutto (Canale 5, 2016)

Burime[redakto | redakto tekstin burimor]

 1. ^ Cagnati, Consuelo. "il gioco si fa duro’: il libro inchiesta della iena Nadia Toffa". www.ilfattoquotidiano.it. 
 2. ^ url = http://www.ilmattino.it/NAPOLI/CULTURA/il-premio-ischia-di-giornalismo-a-damilano-toffa-e-corcione/notizie/1297871.shtml%7Ctitolo = Il Premio Ischia di giornalismo a Damilano, Toffa e Corcione|accesso = 2015-04-21
 3. ^ url=https://www.iene.mediaset.it/video/un-pericoloso-esperimento-nucleare-tenuto-nascosto_12811.shtml%7Ctitolo=Le Iene Toffa: Un pericoloso esperimento nucleare tenuto nascosto - puntata del 21 novembre 2017|sito=iene.mediaset.it|accesso=2017-11-30
 4. ^ url=https://www.focus.it/scienza/scienze/perche-non-esiste-nessun-caso-gran-sasso%7Ctitolo=Perché non c'è nulla di scientifico nella puntata delle Iene sui laboratori del Gran Sasso|sito=focus.it|data=2017-11-30|accesso=2017-11-30
 5. ^ url=https://www.lngs.infn.it/it/news/nota-stampa-28-11%7Ctitolo=Nota stampa 28-11-2017|sito=lngs.infn.it|accesso=2017-11-30
 6. ^ url=http://www.ilpost.it/2017/11/27/sox-gran-sasso-le-iene/%7Ctitolo=Il caso Gran Sasso e "Le Iene", spiegato|sito=ilpost.it|data=2017-11-27|accesso=2017-11-30
 7. ^ url=http://www.bufale.net/home/bufala-allarmismo-esperimenti-nucleari-pericolosi-sul-gran-sasso-bufale-net/%7Ctitolo=Esperimenti nucleari pericolosi sul Gran Sasso|sito=bufale.net|data=2017-11-23|accesso=2017-11-30
 8. ^ url=http://www.ilfoglio.it/scienza/2017/11/29/news/come-il-metodo-iene-mina-la-fiducia-nelle-istituzioni-scientifiche-e-democratiche-166094/%7Ctitolo=Come il "metodo Iene" mina la fiducia nelle istituzioni scientifiche e democratiche|sito=ilfoglio.it|data=2017-11-29|accesso=2017-11-30


Linqe të jasthme[redakto | redakto tekstin burimor]