Nafplio

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Nafplio është një qytet bregdetar i vendosur në PeloponezGreqi dhe është kryeqyteti i njësisë rajonale të Argolisit dhe është një destinacion i rëndësishëm turistik. I themeluar në lashtësi, qyteti u bë një port i rëndësishëm detar në Mesjetë gjatë Frankokracisë si pjesë e zotërimit të Argosit dhe Nauplias, e mbajtur fillimisht nga familja de la Rosh pas Kryqëzatës së Katërt përpara se të hynte nën Republikën e Venedikut dhe, së fundi, nën Perandorinë Osmane. Qyteti ishte kryeqyteti i dytë i Republikës së Parë Helenike dhe i Mbretërisë së Greqisë, nga 1827 deri në 1834.