National Geographic Society

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
National Geographic Society
Natgeologo.svg
Moto Për të rritur dhe të shpërndarë njohuritë gjeografike duke nxitur ruajtjen e botës kulturore, historike dhe burimet natyrore
Themelimi Gardiner Greene Hubbard,27 janar, 1888 (122 vjet më parë)
Qendra Washington D.C., SHBA
Anëtarë 8.5 milion
President John M. Fahey, Jr. (1998- )
Kryetar Gilbert M. Grosvenor (1987- )
Organi kryesor Board of Trustees

National Geographic Explorer in fast ice, Antarctica.jpg

National Geographic Society (NGS), me seli në Washington D.C.Shtetet e Bashkuara, është një nga shoqëritë shkencore jo-fitimprurëse dhe institucionet arsimore më të mëdha në botë. Interesat e saj përfshijnë gjeografinë, arkeologjisë dhe shkencat natyrore, nxitjen e ruajtjes së mjedisit dhe historisë, si dhe studimin e kulturës dhe të historisë botërore.


Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Faqet zyrtare
Burime shtesëInformacione shtesë
Foto, harta, dhe imazhe tjera