Ndihmë:Përmbajtja/Fillimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

SHERBIMI HIDROGRAFIK(AHS)

  • Shërbimi Hidrografik Shqiptar (AHS) është një institucion shkencor dhe teknik shtetëror i Forcave Detare Forcat Detare Shqiptaretë Republikës së Shqipërisë i cili drejton, organizon dhe përpunon botimin e hartave detare, vjetore, lundruese dhe fenerësh.
  • SHHSH kryen studime hidrografike dhe hidrologjike të relievit të fundit të detit, vendosjen e fenerëve të detit dhe kabllove detare. Publikon dhe furnizon dokumentacionin e nevojshëm detar për të gjitha anijet shqiptare, të tilla si anije luftarake, anije transporti, anije peshkimi dhe turizmi.
  • Shërbimi Hidrografik Shqiptar, me autorizimin e Ministrisë së Mbrojtjes, ndërvepron me shërbimet hidrografike dhe institucionet e shteteve të huaja për qëllime studimi dhe bashkërendimi të veprimtarive

See also[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kodi detar [1]

60 vjetori i Sherbimit Hidrografik 63 Vjetori i Sherbimi Hidrografik Shqiptar