Jump to content

Neil Asher Silberman

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Neil Asher Silberman (lindi më 19 qershor 1950) është arkeologë dhe historianë. Ai studioi arkeologjinë e Lindjes së Mesme në universitetin hebraikë në Jeruzalem. Së bashku me Israel Finkelstein, ai shkroi Zbulimet e Biblës: Visioni i ri arkeologjik së Izraelit të lashtë dhe origjina e teksteve të shenjta (2001) dhe Davidi dhe Solomoni: Në kërkim të mbretërve të shenjtë dhe rrënjat e traditave perëndimore (2006).