Nikola Potkonjak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nikolla Potkonjak (1924, Medak, Gospiq, Lika, Kroaci) - është një pedagog serb, ka punuar profesor në Universitetin e Beogradit dhe redaktor i revistës "Pedagogjia". Ai është i interesuar kryesisht për pedagoginë krahasuese, teorinë dhe praktikën arsimore pedagogjike, si dhe problemet teorike dhe metodologjike të hulumtimeve kërkimore shkencore në fushën e pedagogjisë.