Njësitë administrative e Greqisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Greqia ka 13 njësi administrative të quajtura periferi dhe një regjion autonom, "Mali i shenjët" (org. : Agio Oros) - një shtet klerik nën sovranitetin e Greqisë.

Regjionet : shih p. sh. Maqedonia e jugut.

Periferitë : ndahen në 54 njësi të nivelit më të ulët të quajtura nomoi (org. : nomoi njëjës : nomos).

Nomoi : Njësit e nivelit të dytë d.m.th të quajturat nomoi ndahen më tutje në 147 njësi tjera të quajtura pari (org. : eparchies ; njëjës : eparchia)

Parit : Ndahen në 1033 njësi tjera më të vogla nga të cilat 900 njësi janë urbane të quajtura dyti (org. : dimoi ; njëjës : dimos) dhe 133 njësi janë rurale të quajtura koinotites (org. : koinotites ; njëjës : koinotita).

Shih[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Rajonet greke