Njatjeta Botë (programi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Hello world programi të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Një GUI duke përdorur perl dhe GTK2

"Njatjeta Botë" (ang. Hello World) është një kod që urdhëron makinën që të shtypë (zakonisht në monitor) fjalët "Njatjeta, Botë!". Përdoret në disa tekste të shkurtëra mësimore (ang. Tutorial) për të mësuar një gjuhë programimi. Si program është një nga më të thjeshtët që mund të bëhet në një gjuhë kompjuteri.Kompleksiteti varet nga niveli i gjuhës që përdoret.

Disa shembuj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

main() {
    printf("hello, world");
}


Në Java[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

public class HelloWorld {
  public static void main(String[] args) {
    System.out.println("Hello world");
  }
}


Në PHP[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

<?php
echo 'Hello world';
?>


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

From the GNU Humor Collection