Perl

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Perl
ParadigmaParadigma e shumëfishtë
E projektuar ngaLarry Wall
Doli më1987
Emetimi i fundit5.24.0 / 9 maji 2016
Tipi i disciplinësDinamike
Ndikuar ngaAWK, BASIC, BASIC-PLUS, C, C++, Lisp, Pascal, sed, Unix shell
Ndikoi nëPython, PHP, Ruby, ECMAScript
SONdër-platformik
LicencaGNU General Public License, License artistike
Websitehttp://www.perl.org/

Perl është një gjuhë programimi dinamike e krijuar nga Larry Wall dhe e lëshuar për herë të parë në 1987. Perl ka lindur nga një shumëllojshmëri e disa gjuhëve programimi të tjera si C, Shell scripting (sh), AWK, sed, Lisp.

Si sktrukturë, Perl, është bazuar stilin e bllokëve me kllapa të delimituara të AWK dhe C, dhe u adoptua për rezistencën e tij në përpunimin e stringeve, dhe mungesën e kufizimeve arbitrare të disa gjuhëve script të kohës.