Jump to content

Ndër-platformik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në informatikë, termi ndër-platformik (ose shumë-platformik) shërben për t'iu referuar një softueri kompjuterik ose metodave dhe koncepteve kompjuterike që janë të implementuara si dhe funksionojnë në platforma të shumta kompjuterike[1]. Softueri ndër-platformik mund të ndahet në dy lloje:

  1. Softueri i cili duhet ndërtuar ose përpiluar për secilen platformë që e përkrahë.
  2. Softueri i cili ekzekutohet dhe shfrytëzohet drejtë për së drejti në cilëndo platformë që e përkrahë, pa pasur nevojë për ndonjë përgatitje të veçantë.

Për shembull, një aplikacion ndër-platformik mund të funksionoj në:

Pra, aplikacionet ndër-platformike mund të funksionojnë nga dy platforma e deri në të gjitha platformat e mundshme.

  1. ^ "Java Look and Feel Design Guidelines". Sun Microsystems, Inc. Marrë më 2009-01-18. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) - Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.