Njohuria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shpjegim
Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.


  • Njohuria është tërësia e dijeve që ka mbledhur dikush në një fushë të caktuar. Ajo është tërësia e ideve dhe e nocioneve bazë të një shkence apo një fushe të caktuar.
  • Njohuria është ajo që dimë për dikë apo mbi diçka.
  • Njohja, procesi i përpunimit të informatave në entitetet inteligjente