Nol Berisha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Nol Berisha
Nol Berisha.jpg

Nol Berisha u lind më 30 dhjetor 1923 në GrudëMalësisë së Madhe. Në Shkodër kreu shkollën fillore ndërsa gjimnazin e lartë e vazhdoi ne Liceun "Naim Frasheri" në Tiranë. Ne Prishtinë kreu Fakultetin Filozofik - dega e gjuhës dhe letërsisë shqipe. Prej vitit 1946 punoi si mësues në shumë vende të Shqipërisë. Punoi në Morinë, Bicaj, Mamez, Krumë, Golaj, Rromes, Greshicë dhe Fier. Më 6 nëntor 1949 kthehet në vendlindje. Edhe aty punon si mësues. Punoi në Drumë, Arzë, Keshevë dhe Gurrec. Në shtator 1959 shpërngulet ne Ferizaj ku punon si arsimtar i gjuhës shqipe deri në pensionim.

Veprat[redakto | përpunoni burim]

Nol Berisha botoi keto vepra:

  • Lyra e vjeshtes - 1972
  • Thjeshtesi[1] - 1974
  • Shtepiza ne blerim - 1978
  • Si u mesua Frani te lexoje -1979
  • Fije qe lidhin kohe[2] - 1980
  • Legjenda e Vaut - 1990
  • Imte kohe madheshtore - 1991
  • Princi Minuk - 1981 (përkthim nga italishtja)
  • ^ https://www.amazon.co.uk/Thjesht%C3%ABsi-Sofra-Nol-Berisha/dp/B0000E95AB/ref=sr_1_1/278-0331349-3604047?s=books&ie=UTF8&qid=1466162291&sr=1-1
  • ^ https://books.google.com/books/about/Fije_q%C3%AB_lidhin_koh%C3%AB.html?id=IUAHmgEACAAJ