Nouakchott

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Nouakchott është kryeqyteti i Mauritanisë që nga viti 1957.

është qyteti më i madh në në jug të maleve Atllas në Saharë. Gjindet në brigjet e Atlantikut në Afrikën Perëndimore. Pjesa bregdetare nuk është e urbanizuar dhe vërshimet janë të shpeshta.