Nunziatella (Shkollë ushtarake)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kompleksi Nunziatella (2015)

"Nunziatella" është një shkollë ushtarake në Napoli, Itali, e themeluar më 18 nëntor 1787 nën emrin e Akademisë Mbretërore Ushtarake (it.: Reale Accademia Militare), është shkolla më e vjetër ushtarake në botë në mesin e atyre që ende operojnë pa ndërprerje; si dhe institucioni më i vjetër italian i arsimit ushtarak në mesin e atyre që ende veprojnë. Ndërtimin e saj, u quajt "Manieroja i kuq" (it .: Rosso Maniero), dhe kishte ngjitur Santissima Annunziatan, një monument arkitekturor në qytetin e Napolit. Është shkolla ku ka studiuar Mehmet Shehu