Oberpfalz

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Oberpfalz

Oberpfalz është njëri prej shtatë qarqeve udhëheqëse në Bayern por të mos ngatërohet me rrethin e Oberpfalz. Shtrihet në pjesën lindore të Bayernit dhe kufizohet me Çekinë, si dhe me qarqet udhëheqëse Oberbayern, Niederbayern, Mittelfranken dhe Oberfranken.