Jump to content

Objekti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Objekti (nga lat. objectum, ob - "përpara, kah" dhe iacere - "gjuaj, hedh",) është diçka e rrokshme nga një ose disa shqisa, veçanërisht nga të parit ose të prekurit të një sendi lëndor. Objekti mund të marrë kuptime të ndryshme sipas përdorimit të emërtimit.

  • Ai mund mund të jetë diçka, ndjenjë, mendim, veprim, qëllim ose orvatje.
  • Në informatikë është një temë ose çështje që mund të zgjidhet dhe përdoret si p.sh. një grafikë apo tekst. Në programimin objekt orientues, objektet përfshijnë të dhënat dhe ecuritë e nevojshme për të vepruar mbi atë të dhënë.
  • filozofi është një send, qënie, ose koncept i rrokshëm nga mendja.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]