Jump to content

Okultizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Okultizmi (nga lat. occultus = i fshehtë, i fshehur) - përgjithësisht është emërtimi i mësimit, të ekzistencës së fuqisë së fshehtë dhe dijes së mbinatyrshme brenda njeriut dhe gjithësisë, i arritshëm vetëm nga «të përkushtuarit», që kalojnë një ushtrim të posaçëm shpitëror. Okultizmi është pjesë e ezoterikës.

Përkufizime të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Okultizmi dhe feja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]