Organizata Turistike Ulqin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Logoja e OT Ulqin.

Organizata Turistike e Ulqinit eshtë formuar në vitin 2007 për realizimin e punëve me interes publik në lëmin e turizmitKomunën e Ulqinit.

Veprimtaria e Organizatës Turistike Ulqin është:

  • Avancimi dhe promovimi i vlerave burimore në territorin e Komunës së Ulqinit në funksion të turizmit;
  • Krijimi i kushteve për aktivizimin e resurëseve turistike në teritorin e Komunës;
  • Bashkëpunimi me personat fizik dhe juridik, veprimtarija e të cilëve ka tëbëj me turizëm – hoteleri ose me veprimtari komplemtare të saj për qellim marrëveshije, verifikim dhe zbatimin e politikes së zhvillimit të turizmit në teritorin e Komunës;
  • Nxitja, koordinimi dhe organizimi i manifestimeve kulturore ,artistike , sportive dhe të ngjajëshme që kontribojnë dhe pasurojnë ofertën turistike;
  • Nxitja dhe organizimi i akcioneve të orjentuara në ruajtjen dhe mbrojtjen e hapsires turistike mjedisit jetësorë dhe trashigimisë kulturore;
  • Realizimi i programit të aktiviteteve të qendrimit të grupeve studjuese dhe gazetarëve në teritorin e Komunës e që janë në funksion tëzhvillimit dhe të propagandes turistike.
  • Ofrimi i shërbimeve dhe informimit të musafirëve;
  • Organizimi i byrove turistiko-informative në vendet turistike;
  • Regjistrimi dhe percjellja e qarkullimit monetar në territorin e Komunës;
  • Dhe punët tjera me qëllim të promovimit tëresurësve turistike në territorin e Komunës;

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]