Otaku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Distrikti Akihabara i Tokios është një vend i popullarizuar për nënkulturën otaku.

Otaku (në japonisht オタク) është një term japonez që perdoret per të treguar njerëz me interese të përbashkta. Në Perëndim, kuptimi origjinal i fjalës u shtrembërua, dhe u përdor për t'iu referuar dikujt të interesuar në mënyrë obsesive në anime, manga dhe kulturën japoneze në përgjithësi.[1]

  1. ^ Ky tekst është marrë nga Wikipedia English