Përdoruesi:Kurreshtja/koka/Arkiva/6

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Përmbajtja

E kundërshtoj, hirësia juaj[redakto | redakto tekstin burimor]

E kundërshtoj, hirësia juaj, O milet, e kundërshtojë fjalën e Lamberto Zannier-it dhë revistës Koha Ditore.

Citoj[1] “Zyra e UNMIK-ut në veri të Mitrovicës është një mjet që mundëson funksionimin e administratës lokale, që është e pranuar nga popullata dhe që është e lidhur me buxhetin e Kosovës. Prandaj e mban këtë pjesë në sferën e Kosovës. Dhe kjo mund të bëhet në mënyrë neutrale. Dhe normalisht në ditën kur gjendet një zgjidhje afatgjate e qëndrueshme për të organizuar administratën lokale, në çfarëdo mënyre që është e pranueshme për të gjitha palët dhe veçanërisht për popullatën lokale, atëherë nuk do të ketë nevojë për të mbajtur funksionale këtë zyrë”

O milet, muhalif mas muhalifit që 10 vjetë.[2] Vetem lexo "që mundëson funksionimin e administratës lokale" as 3 sekonda kohë leximi të pshtellimeve : "për të organizuar administratën lokale", Hirësi, O milet ky na thotë se atje diku në një planet ku krimi sundon[3] e maltreton për çdo ditë popullaten e pafajshme na qenka fjala "UNMIK", një fjalë zoti, e strukur në një zyre, brenda disa individ që pa armatim blindues nuk guxojnë të qarkullojnë të lirë, e cila e paska pa apo shpresojka ta krijojë një "organizem" që nuk ekziston po "funksionon", njëfarë fantazme magjike të quajtur KA-SPE-RI por që mundëson funksionimin e vetë "KASPERIT". Kësaj, Hirësi, O milet, ne në Ballkan i thomi "BRAVO"[4] me të madhe, se sapo ka dalë prej lloçit me ndihmen e fantazmes magjike që ka s'pe rri, po jo aty ku e ka vendin, te i Zoti. O milet, fëmijët tanë e njohin Kasperin, hijalli i tij, i bardhë, syt e tij të zi, sharmant, për mrekulli. Makinat përcjellëse nën armatim bajagi si të rand, kur Kasperi vjenë në zonë të lirë ju thotë fëmijëve UN...MIK, sepse ende se kanë përvetësuar shqipen ashtu si duhet që 10 vite, fëmijët shpresojnë që pas 100 viteve do ta përvetësojë edhe shqipen. Fëmijtë tanë e dojin, e adhurojin, siq e adhurojin fëmijët amerikan Babadimrin. Kanë besim në ta, ai ju sjell gjithënjë dhurata. Heren e fundit, dy djem i ka vu në gjumin e ëmbël e të përjetëshem. Hirësi, O milet. Nuk mund të themë më shumë se "dy djem, të pa fajshëm" dhe shumë e shumë tjerë kanë marrë dhurata nga ky Kasaperë.

Përderisa askush nuk është në gjendje të "kruhet" me KESH, jo mu kruh me "KESH artificiale" e vetmja zgjidhje është taran-tatan.[5]

Kaq pata Hirësi, kaq pata O Milet.

NOTHING NEW - Veq duhet mu zbatu, shoktë e Kasperit për mi se 10 vjetë, njerzit i kanë tranu

Imagjinata e kungullit[redakto | redakto tekstin burimor]

Kungulli noton
Noton e noton
Herë në këtë anë
Herë në atë anë
I lodhur e rraskapitur
Por nuk sharron
Me energjin e fundit
Një anije imagjinon
Lundrimin e tij vazhdon
Kullën ndriquese kërkonë
Atje, diku në oqeanë
Lasgushin me mikun e tij
takonë:
Vështroni si shklet sipër valash
e tundet anije më nge
Me krisma e me prush stërkalash,
mbi të shkreptiu një rrufe...
Ti, det, brohori fshehtësire!
Kuptim i potershëm, ti, det
po heshtje: ndaj valës së nxirë
Gjeniu i anijes po flet:
Prej zallit që sot po largohem,
fillova mërgimin e ri
hepohem...anohem...humbohem...
po sulmin s’e ndal kurrsesi.
Përpara, kur shoh gjeratore
dh’ato më gremisin në fund,
mbi kulmin e valës malore
unë heq të shpëtoj, sa me mund.
E morti fatkeq në më çiku,
n’u desh tmerrësisht të fundas,
aspak nuk më thyen rreziku,
po nis e përmbysem me gaz.
Se prapa la vazhdën e ndritur,
që hapa me shpirtin fatos,
fistonin gazmor, ku pat shkitur
valim’ i anijes q’u sos.
Valim i anijes së lehtë
qetohet, ndalohet, mbaron:
gjeniu i anijes përjetë
hepohet...anohet...valon.
E kungulli vazhdon
Me imagjinat së paku
Një busull
Ka dëshirë të krijonë
E kungulli noton
Noton e noton
Prizrenin kërkon

Pakë matematikë[redakto | redakto tekstin burimor]

0=x+y-z
0=2x+y+3z
0=x-3y+z

x=-(y-z}

0=-2y+2z+y+3z
0=-y+z-3y+z

y=5z

---

0=-5z+z-3(5z)+z

..... e çishtu. Po peget i kanë lëshu budallt me matë me taminë. hahahhah

Mledhuni në Lidhje të Prizrenit, ajo ju jepë vleren e X-it.

Tre Akila
Tre Katila
Hipi Zhdripi te shpija.

Kush Vjenë Vjen, kush nuk donë me ardhë thot Svi edhe cërr ikë.

Vetëdicilinimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Integroni së pari Todoroviçin![6]

"Vetëdiciplinimi" i shqiptarëve në Maqedoni nëprmjet shtytjeve që vijin nga elemente e BE-së nuk mund të jetë pozitive për demokracin e përgjithëshme në Maqedoni. Pse? Përgjegja është e thjeshtë sepse po thuj se secili shtet në "BE" e ka mizën nër kapuç. Le të marrim të shikojmë punën rastin e tentimit të "vetëdiciplinimit" evropian rreth përdorimit të gjuhës.

Metodat e BE-së janë metoda të mesjetës, kjo tregohet hashiqare kur të merren nën llupë metodat për shërim të "pacientëve" në rastin e gjuhës në Maqedoni. Thjeshtë janë metoda që bazohen në sistemin "ti duhesh të i nënshtrohesh jo natyrës por më të fortit - më i forti është ai që them unë." Kjo d.m.th BE-ja e shehë vetën si arqitekt të vetëvetës. Kurgjo e keqe përderisa kjo është brenda BE-së (edhe pse kjo nuk më duket e drejtë sepse lunë si të dojë me fatin e elementeve që arqitektëve "një grupë njerzish" ju duken të panevojshme sot.), por kur këtë e bënë jashtë trupit të saj atëherë duhet mej thonë "kadal beg se ka hendek". Me fjalë të tjera për ti kuptuar veprimet e BE-së nuk ka nevoj me qenë në Brukselë, shikoni përreth veprimet e partive aty që keni - bojin tregti me vlera të njerzëve në stilin "mshele gojen vetë ma ki dhanë autorizimin fuqi-plotë për kohë të caktuar"[7] . Kjo i bjenë, ja ke japë autorizimin dikuj për të hyrë në gjyqë për 10 ero, e tashti ai me ta shti edhe shpijen në lojë për ato 10 ero!!! Edhe ata me të thonë kamë të drejtë sepse vetë ma ke thanë "autorizimin fuqi-plotë". E masanje kur donë me ja marr autorizimin, jo kadalë qysh pe donë me kriju trazira - kërcnim nga ana e avokatit ndaj klientit, klienti e ka këtë të drejtë. Nga vetë sistemi është programu në mënyrë logjike që përderisa njeriu ka pakë klikera në kry të shpërthej "protesta", "dhuna", "revolta" apo reagime të ngjajshme. Nuk ka shumë nëvojë që kjo të ndodhë, vetem ja bënë "click" si të delë jashtë "lojës për 10 ero".

"Kur nuk je demokrat, nuk je. S'ki shka bonë, prej lëkurës nuk munesh me dalë". Ka shpresa, MËSIMI nga demokratët dhe nga jeta. P.sh. filozofia e një "demokrati të BE-së":

Për demokratin francezë (gjerman, spanjoll...) është e pa kuptueshme që në Francë (Gjermani, Spanjë ...) të jetë gjuhë e barabat (brenda sistemit) ndonjë gjuhë tjeter pos atyre që kanë. Vetë kjo fill filozofie i hudhë ata jashtë demokracisë. Francezi (gjermani) nuk munet me paramendu që dokumentet mu shtypë p.sh. në gjuhën arabe a berbe (turke) apo ku ta di unë. Kjo për mu nuk është problem sepse kur i kanë ndërtu ato sisteme janë marrë vesh qashtu secili për <<shtëpin e vetë>>, janë bo luftra sa të dushë për këto punë. Por problemi është që në Maqedoni, shqiptart nuk janë ardhë prej Algjerisë, Tunesis (Turqisë) po janë në shtëpi të veten.

Secili demokrat i BE-së, që donë me qenë demokrat i mirëfillt, duhet të çlirohet nga botëkuptimet mesjetare apo ma drejtë nga mbeturinat e mureve të ndërtuar nga mesjeta - kanë sjellë luftë, gjakëderdhje. Është logjike, po edhe tragjike për shqiptarët e Maqedonisë që t'ju thuhet se gjuha e tyre nuk është gjuhë e sistemit (gjuhë zyrtare). Me vetë shpjegimet e dhëna nga "BE-ja", "kemi menduar që më mirë të integrohen" paraqitet logjika dashamirëse (bjeri plum, mes e le me hekë, nejse këtu ineksion po i bjenë), por edhe tragjedia në të. Ky shpjegim rrejdh vetem nga ai filli i fillozofisë së "demokratit të BE-së". Është e vërtetë që pakica i adaptohet shumicës në demokraci si pasojë e vetë natyrës së demokracisë. Por nxitja e adaptimit nëpërmjet ligjit sjellë në vete kundërshtimin e vetë ligjit të shkelljes së të drejtave të njeriut. E vërtetë është ashtu si kanë thënë "integrimi" në shumicë e jo "adaptimi" në shumicë. E para sjellë asimilimin e dyta adoptimin e njeriut ndaj rrethit - ligji i natyrës.

Shtrirja e integritetit të shumicës brenda një hapsire të kufizuar e pengon adoptimin e pakicës. Në natyrë i bjenë shumica me ongër pakicën, ç'klop edhe shkoj- s'ka vend ku mu struk, varsisht nga energjia e lloji i vitaminave, ka mi bo ose mirë ose keqë intrigitetit të shumicës - objektit.

Kur të kihet parasysh ky princip, fundi i këtij ligji nuk është njeriu por rroboti apo sistemi i një njeriu që udhëheqë rrobotat. Në shkencë i bjenë përzirje e njeriut në punë të natyrës jashtë kompetencave të tij.

Demokrati tikpi i BE-së : po mundohemi mi rujtë llojet e shtazëve të natyrës, po i zhdukim llojet e shtazëve të njerzimit.

Është e vërtet që baballarët e projektit BE[8] kanë zhdukë lloje të shtazëve të njerzimi në fillim të projektit me qëllim që ta ruajnë pjesën më të madhe të tyre. Sakrificë e cila është provuar të kompenzohet me të mira materiale. Pëndryshe projekti nuk do të kishte kuptim, do të ishte një BE e pa kulturë që ka vrarë me durë të veta t'atin e saj. Diplomati evropian e ka si përgjegjësi, kultivimin e kulturës evropiane duke ja adotuar rrethinës. Kjo në praktikë i bijenë të i shmanget traditave, riteve, e elementeve të cilat kanë sjell gjakëderdhje apo kanë nxitë atë e të i mbajë traditat që janë dëshmuar si të sukseshme edhe së paku pa gjakëderdhje. Nejse kjo te shqiptar ka fillu të zbatohet që nga aksioni i pajtimit të gjaqeve. Upss!!! Në cilën kohë ka ndodhë kjo?

Pasuria materiale nuk e bënë personin njeri. Njeriu është më kompleks, pasuria materiale është kushtë dhe i ndihmon personit të arrijë shkallë e njeriut. Edhe një afrikanë[9] në xhungël që ka të plotësuara nevojat e eksistencës së tij mund të jetë më njeri se sa një që mendon të "krijoj" njerzi me paret e tij.

Java katërt[redakto | redakto tekstin burimor]

Java katërt
fillon me ra
E pesta
fillon me u ngrit
Po s'më thu cili
Muj je ti
A ndoshta je
Fund vit.

Ehoja[redakto | redakto tekstin burimor]

Në male u ndava
Nga ehoja ime
Në fushë deshti
T'më kapë për fyti
E t'më thotë
Ngushllime
Në oden time.
Po ti o e mjerë
Pyetë njëherë
Dhe do kuptosh
Se secili fëmijë
Në vendin tim
E dinë ligjin
Për shpejtësinë
Ti o jehon
E shpejt si gjithmonë
Por nxitimit
Nga kati tretë
Kurr nuk do ja kalonë
Ky është ligji
Për shpejtësin
Në vendin tim.
Këtu e thotë
Atje del e ninë

Lej llafet, kruju[redakto | redakto tekstin burimor]

Lej llafet, po kruju e qitni paret për firmen. Edhe secilen kishë që punon nër këtë firmë kena drejtë me kontrollu se çfarë produkte po prodhonë. Historia mësohet që të mos përsëritet. Produkt si Milloshi jo mo me prodhu, jo kurr ose bohet mut. Secili e dinë që jeni "frenqis" të Kosovës. Leni llafet po qitni paret,[10]

O Akil[redakto | redakto tekstin burimor]

O Akil, O Katil
Mos harro je
Gjaku im
Shko ka të shkoshë
Mua s'mund t'ma kaloshë
Për mirë e për keq
Jam Hipi Zhdripi vetë.
Ti në errësirë
Unë në dritë
Ti sjell vdekjen
Unë sjell jeten
Për dashurinë
O Akil, O Katil
A do pite
A do mish
O Akil, O Katil
themra jote
shpirti im
O Akil, O Katil
kur të dush dalim
dyluftim
Tre Akila
Tre Katila
Hipi Zhdripi te shpija.
E rujnë perenia

Gjëgjezë[redakto | redakto tekstin burimor]

Deri sa nuk linda
Terri sundonte jeten
Doja ta shihja paqen
Pakë këtu pakë atje
Boja me gjakë gjallëri
Po doja paqen e kërkuar
Boja qiellin duke ëndërruar
Po doja paqen e kërkuar
Boja livadhet për fëmijtë
Po doja paqen e kërkuar
E gjithë jeta si bojaxhi
Paqen duke lypë për ty.

bgcolor

për Gonxhe Bojaxhiun : dhimje, shpresë dhe punë për paqen e vërtet për Hipin: dëshpërim, dëshirë dhe argëtim për paqen e vërtet

Formulimi i mendimit nëpër lajme[redakto | redakto tekstin burimor]

Formulimi i mendimit nëpër lajme për të paraqtur ngjarje "të nxehta" ka shkuar aq largë sa që është bërë shprehi që edhe për njoftime të njohura, ta "tërqethë" njeriun. P.sh.

(1:51): Sot në Kosovë është heshtje zgjedhore para votimeve të nesërme në dy komuna të Kosovës, në Prizren dhe në Lipjan.[11]

Une nuk e di si është drejtë në gjuhën letrare, por e di që me këtë shprehje trullohet ndëgjuesi mesatar sepse e dëgjonë : Sot në Kosovë është heshtje zgjedhore para votimeve të nesmëre .... në dy komuna të Kosovës.

Sot në dy komuna të Kosovës, në Prizren dhe në Lipjanë është heshtje zgjedhore para votimeve të nesërme. ose

Sot në Kosovë është ... përshkakë të ...

Në të parën është e dhëna indirekte rregulla e heshtjes anë e mbanë Kosovës. Por dëgjuesi pretë dishka shumë më të madhe se sa delë në fund. Dobësi apo natyrë, nuk e di, po ne jemi njerzë të gjallë vëlla, kena qefë shpejt e shpejt mi marrë vesh ku oshtë shtosi. Kadal dale jonë ka ja bojin si në gjermonisht: Ta bon po, po , po ashtu, po ashtu nuk është.

Në qetësi gjendet fuqia. Në gjuhën shqipe qetësia është shpërthye, për brenda a për jashtë nuk e di veq e di që sot për qetësi ka populli nevojë. Janë lodhë mër burrë, njerzi janë, nuk janë gurë.

Çatia[redakto | redakto tekstin burimor]

Punova sa
punova
veten e mundova
lypa e gjeta
kërkëndë se veta
çka dashta bana
për me pru si i
qiri vanova
lyp e gjetë
ashtu si di vetë
do ta sjellë
në vend të vetë.
rradhët vazhdojnë
por jo tash
pakë më vonë.
Nëse vanona
ti prit pakë
nuk vonohem shumë
sa çel e mshel
sytë voja bëhet
pulë[12]
V'nova re
E ti tash thuj
Vini Re!
O Milet, o milet.
Me notu në
Oqean të qetë
Qenka lezet

va - "nova" ; va-"nosa"; v'"nojë"; ven - "dosja", v'-"nunja".
vo - "nova" ; v'-"nova"

1,2,3, çeter=ka të re=kaçi, pe zë,6,shtatë, tjetër, vnojë.

U pa kush shka ashtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Secili pi di ma mirë se tjetri se shka ashtë. Kqyrni veten pakë se nashta ju bjenë ma mirë, e mis shtini vëllaznit nërmjet veti mu vra për fe, shkavi shkavin e ka myt në Bosnje.[13]

Dy lule të panaçelne[14]
Në fushë të bleruar
Pranë lisit të vetmuar
Kuvendojn dy lule
dashurin e tyre për të çelë.
Lule moj, shtat thyera
Pa më thuaj
Shkopi i bariut është
lëmuar, rrëshqetë
Lule moj,shtat drejta
thyer jam prapa
Me bekim të perendive
Si ti do çelë.

Lëdina e kuajve, 2007

Kikboksi dhe mundja kosoavare[redakto | redakto tekstin burimor]

Mundjalistët kosovar po kërkojin nga kikrevolet të ndryshojnë rregullat e lojës.[15] E shka është më e keqja si mundjalista po dojin me dalë në ring me kikrevolverat[16]. Oj, zemer ky monopol i kikrevolverave kosovar nuk rrëzohet duke hypë në ring. Politik populliste-revoltiste (1 milion euro, 10, 100 milion euro cili pe jepë ma shumë), është e lejume me të gjitha gjymtyrt të goditet kundërshtari. Ani, jo me grushta e shkelma, po i kapin shikust e t'gjujin me ta, as revolet nuk mungojin, jo, jo, mos ke merakë. Demokraci, ja kanë arrit që ta popullarizojin sportin e tyne dhe ata shka ashtë ma e keqja në sallën ku gjendet ringu i sporteve luftarake fisnike.

Është e kotë, e qe besa çmenduri me hypë në ring. Ose duhet të ndërtohet një ring jashtë asaj salle i till që i tërheq shikuest ose të bëhen mudjalistat miza të trollit ku nuk bënë punë as revolveri e me hy në sall e mi njekë edhe lojtart edhe shikuesit. Ka shumë lojtar e shikues. Sistemi i mizave tërlly-tyrlli prej shoqatave të mizave për fëmijë nëpër shoqata të stilit të ri (repera) e deri te shoqata e mizave për pleqë, krejtë këto duhet mu profisionalizu në lëmit e tyre për me i mbrojt interesat e veta. Përndryshe politikanët popullistë-revoltistë kurr nuk e lëshojin mnopolin e lojës me të drejta të tyre. Vetem kur të zateten në naj minë, bombe, a raket që vjenë prej së jashtmi e që e prishë ringun, nalen përndryshe krejt jeten kan me ju përcjell. Demokraci, luftë për ekzistencë ( revolet hala janë në qarkullim ) në çdo sekond, livrit, zbulo, çpikë po mos u dorzo.

Parti=Band ku ka ma thjeshtë. Banda e muhalles geces me muhallen e hadumit, kërset dajaku qashtu mo. hahahaha. Mafi hesapi. Veq e qon gishtin kryetari i partis, tonë AMIN.

Mes tish konë al kaida e qito lufta të jashtme të Amerikës, kurr nuk ish ardhë deri te reforma e mjekësisë. Janë hutu jashtë kikrevolverat, tashti mizat bojin darsem. Proces natyrorë i zhvillimit të demokracisë.

Ai që vjenë i pari me pa për dekën teme!!![redakto | redakto tekstin burimor]

Historia mësohet që të mos përsëritet. Lutjuni hajnave, "baca kupukave, hajt bre shkollohi a qitni nezra deri sa t'shkollohi, jo për ne po për qata fëmijë e qata që i ka nemë zoti". SHBA-ja (NATO) sigiurimin e kufirit, krejt tjerat qohi boni vetë se funi funit kapitalizem është kërkush nuk të ndihmon pa interes (ju bukë për vete spo kini e po ju thojin me ju plotësu kushtet e jetes shkijeve!!! Le ti qojin paret ata që po thojin ashtu. Kush donë me nejtë në Kosovë, bukë e kripë e zemër, e ndanë fatin e përbahkët, kuj sja merr menja le shkonë ku gjonë ma mirë. Skini mundësi mi nalë vëllaun, e mi nalë kriminelin në mes të popullit që deri dje ke armik- këto janë hajgare të BE-së mos i merrni për seriozisht[17] : ata njerzit tu vujtë këta shkojin tu ja plotsu qefet politike të Beogradit. Shkijet e Kosovës e kanë firmen "Kisha Ordtodkse Serbe" le t'ja lëshojin me çira[18] "Republikës së Serbisë" a "Republika Serbëskes" e t'i bojin do pare se po fryhen nëpër botë me këtë firmë që nuk është e tyne, kërkush nuk i ka ngucë në shoqërin kosovare (1974-1981) krejt janë konë propagand e Beogradit[19][20]). Ndërmerrni një aksion "Demokracia ndihmon demokracin" bashkë me amerikant (BE-ja s'din me kuptu se nuk është demokratike, jo që nuk donë po kur nuk je nuk je, prej lëkurës s'ke ka delë) edhe pastroni komplet. Çfar tipa të sherifave[21] ([22][23]) ka në SHBA vijin vullnetar, asi pleqë që i kanë gjakë me i pa krimineltë, jepjuni disa djemë të ri edhe hajt babë haj.

25% ka Kosova drejtë në Republikën e Serbis[24] edhe ata me vul të Zotit. Republika e Serbis nuk ka hiq hise në Kosovë.[25]

Kur nëpër rrugë derdhet gjaku, blejë sa të mundesh, po amo gjakun e vëllaut???


FUND [26]

Kur përzihen kabllat[redakto | redakto tekstin burimor]

Kur përzihen kabllat n'kry harron njeri intrigitetin e vetë. Bohet si fëmija që nuk di mi dallu veten prej rrethit.[27]

Nejse, mu kujtu qysh reagohet në planetin Mars kundër korrupsionit. Thjeshtë ish. Kur pe ja zajshin paret e korruptune, po ja jepshin paret e vërteta vetem me tregu se nga kush i ka marrë ato pare fals. Banka t'forta kishin atje. Po deri sa pe ja kthejshin paret, pe ja qitshin një kafe, pe ja kallxojshin disa lloje të pareve falsë pi mësojshin edhe pi lishin n'atë vendë ku ish e pi majshin masanej me seminare e workshops. Krejt budall ishin ata të marsit, nuk pi prekshin hiq peshqit po pi shtishin në sistem[28]. Nuk pi hajshin si te na në Tokëm nejse në deti a oqeanë, a ja u përzi krejt. Ah! po, po më duket së paku 1x6 muaj pi qojshin seminar mas 2 vjetëve pe bojshin teste, natyrisht nëse vërtetohet që me të vërtet nuk ka pas njohuri që ka marr në duar pare të korruptume. Qasi, qënje më të buta, të urta, kurr në jetë temen nuk kamë pa.

Zinxhini[redakto | redakto tekstin burimor]

Ah! zinxhir
Perendie
O mër zinxhin
Budallekie
Ti zin xhin
Vetë nër zinxhir
Kur e ki njetë
Mu bo njeri

Cell e pshtell[redakto | redakto tekstin burimor]

Qe sa tu e cell e pshtell ky tjetri veq ja paska fut golë. O babë e zona hajnin. Ani babo bjere këtu. S'po muna. Ani lësho. O pi lëshojë po ai nuk po më lëshonë mu. Hajni o hajn, i joti a i huji, hajn hesapi.[29]

Shka i bjenë në praktikë ky muhalif i golshënuesit, mëre krejt, bashkë krejtë, çka janë duke jetu mbi mesataren e banorëve në trojet shqiptare, bajin përgjegjësin për vetë asimilimin e secilit shqiptar d.m.th secilit shqiptar që delë nga ato troje. Kur ta kisha ditë këtë punë, isha ndalë e kisha mendu e qe besa edhe bifteku në fytë më kish mbetë, se është biftekë i mishit tamë.

E kundërshtoj, hirësia juaj[redakto | redakto tekstin burimor]

E kundërshtoj, hirësia juaj, O milet. E kundërshtoj marjen e përgjegjësive të armatës jugosllave dhe të federates jugosllave nga ana e BE-së.

O Milet, këta na thonë me fjalë të tjera që përgjegjësia që gjendet në duar të NATOs dhe OKB-së mbi Ballkanin të kalojë në duar të dy sistemeve shtetrore nën hijen e BE-së. Kjo në shikim të parë, d.m.th përbrenda kontinentit të Evropës, duket gjë e mirë, por nga këndëvështrimi planetar është e gabushme. Për të marr përgjegjësin BE-ja duhet që së pari në vetë sistemin e saj të lirohet nga çdo formë (ligj) që e pengon zhvillimin e më tej të demokracisë teorike. Përndryshe na cofin shkijet ortodks dhe musliman. hahahah

Kushti i vetëm logikë që të jetë i qetë Ballkani nuk është BE-ja[30], por e vërteta ç'ka ka ndodhë aty.

Kaq pata hirësi, kaq pata O milet. Ju faleminderit për kohën dhe durimin që paraqitet.

A janë në gjendje[redakto | redakto tekstin burimor]

A janë në gjendje BE-ja të sigurojnë ekzistimin e paqes në Ballkan? [31] Me veprimet e deri tashme përgjegja logjike është JO. Pse? Nuk e di ende, ndoshta sepse kanë pas kohë bollë dhe nuk ja kanë arritë. Si do ta zgjidhin problemin e Bosnjës, apo më mirë të themi si do ti "qetësojnë shpitrat" në Bosnje, sepse për me zgjidhë probleme u pa si i zgjidhen, gjitha metodat që përdorën ishin mekanike (kërkojnë mish e gjakë si më 1912 e te masë) asnjë metod nuk ke e programume nga njeriu. Gjuhët programuese shërbejnë për të krijuar metoda të cilat i mundësojn njeriut të përdorë indirekt mekanizmat e llogaritësit. Në atë moment kur, përdoret mekanika në llogaritës (shpirt) atëherë e dëmtonë llogaritësin (procesorin). E vetmja ndërhyrje të cilës nuk është e mundëshme të i iket është ajo e startimit. E ku në hamom mu startu, siguresa e djegne.

Loja e fjalëve[redakto | redakto tekstin burimor]

Përdorimi i forcës brenda ligjeve të një sistemi të njohur si sistem shtetrorë, duhet të thuhet saktë "forcë e ligjit". Për këtë futja e fjalës "dhunë" (forcë pa mbështetje të ligjit) është e pa vend, sepse sistemi i Kosovës këtë asnjëherë nuk e ka pas ndërmend të bëjë. Është përgjegjësi e KFOR-it dhe e sistemit të Kosovës që të ndërrmarr gjitha masat për zbatimin e ligjit ndaj çdo faktori që kriminalizon popullsin e Kosovës. Përzierja e shteteve d.m.th sistemeve të huaja pa ftesë për ndihmë nga sistemi i Kosovës quhet spionazhë, përziere në punë të brendëshme. Serbia n'daç e të pranojë Shtetin e Kosovës, në daç mos ta pranojë, sistemi i Kosovës është i autorizunë nga OKB (i ka bajtë kompetencat) për ndjekjen e veprave kriminale në Kosovë. "Hyjnorët" mbrojtësit e siguris civile të njerzëve janë në duar të sistemit të Kosovës me bekimin e OKB-së. Kjo çka po ndodhë në Kosovë është thjeshtë përziere e politikanëve nga Beogradi dhe Prishtina në punë që nuk kanë të drejtë. Për qëllime të tyre po vuan populli i Kosovës.

Ne nuk jemi në Europë. KfORi u hy me kushtin që ms me pasë banda, apo ushtri tjeter në Kosovë. Në atëmment kur paraqiten banda KORI intervenon. Bundes grenz schutz i ndihmon policisë. D.m.th Mbrojtja teritoriale e Kosovs duhet të i ndihmoj policisë.


Kosova nuk është shtet i pranuar nga të gjithë, por sistemi i sigurimit të Kosovës është i pranuar nga OKB-ja. Fundi i fundit kjo ka qenë e pranuar edhe me Atonomin e Kosovës tyneherë. Serbia jashtë Kosovës, po Kosova në Serbi (Kishë Serbe mund të ketë po Kishë Ortodokse Serbe[32] jo). Çita e kanë arritë para '81. Ushtria e Jugosllavisë nuk ka arritë ta mbrojë ligjin.

Fushë Kosovë, me ardhjen e Millosheviqit (përzierje në punë të brendshme) është shkatrru "Vetëm Bashkimi i Shpëton Serbët". Është djegë siguresa. hahahahaha. Mollë e ndalume për të gjithë sllavët, jo vetëm për Berogradin, se edhe Moska, Kievi mujin me paraqit interesa. Peget "Nëna Kishë" e ka bo kitë mollë të ndalume, e shqiptart e Kosovës e kanë realizu. Më këtë u ndalu "Kanibalizmi nërë shkije".

Upss!!! Kuj po i besojka ortodoksia ma së shumti!!! - hahahaha. Nuk u metë as gishtit tonë mi besu, pos shqiptarve!!! ahhahaha

Tentimi i të fundosurit[redakto | redakto tekstin burimor]

Provo të ndihmosh, por kujdes të merr me vete. Kësaj është vonë të i ndihmohet. [33] Shpëtoni atë çka mbetet nga ajo, është humane të ketë një vend prehrje.

E kundërshtoj, hirësia juaj[redakto | redakto tekstin burimor]

E kundërshtoj, hirësia juaj, O milet. E kundërshtoj fjalët e ambasadori të SHBA-ve në Kosovë, Kristofer Dell.

citoj radio evropën e lirë[34]:" Ai tha se strukturat paralele në veri ndërlidhen me strukturat kriminale, por u shpreh kundër përdorimit të dhunës për rikthimin e sundimit të ligjit në veri."

O milet, hirësia juaj, cili sistem ka shkatrruar deri më sot strukturat kriminale pa dhunë?[35] O milet siq po e shihni nuk kemi të bëjmë vetem me këpurdha "paralele" por edhe me peshkaujka. Nejse, po e zëmë që mileti do të ndihmojë. Po si, qysh? Si të ndihmojë duke bartur në trupin e shpirtin e tyre veprat e kriminelëve? Mileti e pranoi të i durojë në trupin e shpirtin e vetë pas gjitha atyre krimeve shtetrore (së paku nga 81-ta, që i kamë përjetu dhe pa me sy të mi) të Beogradit, për mi se 10 vjetë, me shpresë se ju, sistemi i instaluar, prej më të fortëve të botës, prej më të meçurve të botës, për këto punë, do t'i gjeni ku gjenden ato struktura kriminale. E ju ende nuk i keni gjetur. As për Al Kaponen nuk ju ka nevojitur kaq kohë e gjatë policis federale të SHBA-së. Ndërsa në Kosovë nuk ka qenë vetem policia Federale e SHBA-së, por gjithë policia e botës. As për Bin Ladenin nuk ka pasë asi lloj-llojshmërie policishë. O milet, hirësia juaj, ky na thotë me fjalë tjera "në paçi fatë të jetoni aq gjatë, do të bëhet publike në botë se kush i vrau, masakroj, familjen tuaj deri atëherë duroni krimin në trupin e shpirtin tuaj, siq e kanë duruar të parët e juaj përmi se një shekull." Hopla, i gjetem vijuesit e politikës së Rugovës.[36] Kjo është shenjë e mirë, se të tjerët jo që nuk janë ndjekës të vijës së Rugovës, por janë të Millosheviqit. Thjeshtë, pa fije të marres thonë : Ne nuk kemi apo pshtellojnë që kanë të bëjmë me këtë punë diçka e në anën tjetër e financojnë financuesin[37] e këpurdhave e të peshkaujqëve, citoj koha.net[38]: "Bashkimi Evropian nuk prononcohet qartë rreth “strategjisë për veriun e Kosovës” ndërkohë që burimet nga BE-ja krijojnë përshtypjen se ajo strategji “nuk ka fare të bëjë me Brukselin”."

O milet, hirësia juaj, prindë themelues të SHBA-së, kanë ndërtuar një sistem, nami i të cilit ka arritur deri në Ballkan. Nuk jamë një që mundohem mundin e prindërve themelues të SHBA-së ta shëmbë. Por, për sa njohë, sa kamë pasur kontaktë jo zyrtarë, por kamë jetuar në mesin e tyre mund t'ju themë mund t'i besoni policisë së Kosovës. Ndihma juaj, dhe në qoftë edhe vetem nami i ati sistemi i shprehur me flamurin apo gjuhën ( që nuk ekziston si zyrtare ) e ati sistemit është ndihmë për njerzimin.

Kaq pata hirësi, kaq pata O milet. Ju faleminderit për kohën dhe durimin që paraqitet.

E kundërshtoj, hirësia juaj[redakto | redakto tekstin burimor]

E kundërshtoj, hirësia juaj, O milet. E kundërshtojë fjalën përmbyllëse në këtë artikull. Pse, sepse sipas logjikës, titulli po thotë : Procesi i rikompozimit të kabinetit qeveritar është në fazën përfundimtar dhe sipas përmbajtjes mund të kuptohet për një ndodhi si, citoj "Rikompozimi do të bëhet me të vetmin qëllim të rritjes se efikasitetit dhe kualitetit të qeverisjes dhe jo për shkak të ndonjë presioni apo krize qeveritare, siç mundohen ta paraqesin partitë opozitare.", avokati i qeverisë këtu anashkalonë kohen në të cilën është çfaqë dukuria dhe e lokalizon brenda një kohe që i konvenon klientit të tij edhe po mos të ishte ndonjë presion apo krizë qeveritare vetë koha nga ku ka fillu xixa e dukurisë e deri tani është presion e krizë qeveritare. Ndoshta klienti im, Opozita, është shkurtabiqë apo i vogë që mund të rritet, por edhe si i till ka dhënë kontribut për një xixë risie, një dinamik të re, të brendëshme brenda qeverisë. Por, po them por, kjo qeveri apo avokati i saj siq thotë vetë në fjalët përmbyllse të tij citoj "Procesi i rikompozimit të kabinetit qeveritar është në fazën përfundimtare. " na tregon hashiqare se me këtë siq e quan "fazën përfundimtare" bijen poshtë ideja, citoj: "Duke bërë një gjë të tillë, Kryeministri dëshmon aftësinë e tij prej lideri për të vënë në veprim për herë të parë në Kosovë mekanizmin për matjen e performansës së ministrave dhe bazuar në atë performansë të avancojë apo zëvendësojë ministra të caktuar.". Hirësi, o milet, me këtë avokati i qeveris, që këtu hashiqare paraqitet si avokat i "liderit" të qeverisë, do të na bëjë neve të diur për një zbulim të ri. "do të bëjë dinamike strukturen e brendshme të qeveris duke e, citoj: "fazën përfundimtare" të dinamikës". Kaq pata hirësi, kaq pata O milet.

(Tu ulë) shka i bjenë kjo. E kanë bo ni vo t'Nasradinit, edhe po thojin që përditë kanë me bo vo, po vojat pi thirrin pula. I kanë ngatërru emrat, s'janë ka e dijin a janë vo a pulë.

Hipi dhe profetët[redakto | redakto tekstin burimor]

Hipi ish bo mo qashtu nervozë me profetët. Ku n'hamom janë. Nejse, krejt thjojshin n'qiell. Ai kry fortë piskatke s'ka profetë në qiell. Edhe mo qashtu, dulë me shetit, kaloi fusha të gjëra me gunga-gunga, hynte dilte nëpër godina. Ncë, kërkah nuk ishin, tonë thojshin n'qiell. Ai nuk besojke. Ata janë burra të dheut. Edhe ju hini maleve ranë. Mas parti të voglave e masanej t'lartave. Kur mbrriu te maja e Isas, pi shehë nuk e ngjofti. U nisë te maja e Muhametit e pa nuk ngjofti. Kur Zhdripi poshtë pi vesin njerzit a i gjete. Jo mër ç'farë. A t'kina thonë që n'qiell janë. Jo ata nuk janë në qiell. Tashti njerzit e dishin që ka shetit. E ku jonë pra masi nuk kokan n'qiell. Duhet me kanë në maje t'maleve. Qysh vlla, a nuk pi shohin shka a ka bohet këtu në tokë a? Ku n'hamom mi pa, a s'jeni ka shihni çfarë kohe e vront a ka mana. Lutuni le të bjenë shi e mes bjenë kokërrizë. Edhe iki, shkoj u shtri në Çabrat, e pritke a pe bjenë shi a kokrrizë.

Trojanët e paqës[redakto | redakto tekstin burimor]

Disa thonë janë
Viruse
Disa thonë janë
Skërraja
Askush në planet
Kurr nuk i pa
Edhe pse ata
Për paqën e dijen punun
Pa platformë
Sistem në vete
Që funksionon
Në çdo platëformë
Hyjnoren dhe njerzoren
I gjallëron dhe i bashkonë.

dedikuar programerave të virusve dhe trojanëve që nuk kanë kurgjo prej asaj pune pos njohuri për përmisim të platformave dhe sistemeve. Tyneherë ju kanë thonë njerzi të lirë, njeri pa komplekse, Nasradina, Çarli Çaplina e ku ta di.

1:0 për Obamen[redakto | redakto tekstin burimor]

Shkenca është e pamëshirëshme, tek e funit unë qartë jamë kundër çdo humbje jete njeriu për qëllime dominimi të idesë apo ndonjë forme tjetër. Se po ma nxhetë najkush naj bishtë.

A unë nuk e di vetem n'koftë se është e vërtetë çikjo atëherë i bjenë 1:0 për Obamen. Tisha konë i Al-Kaidës kisha lypë mi reformu Al-Kaiden. Me këtë strategji, së paku kundër Obamës nuk kanë shancë (e ka forcën e plotë materiale dhe ideale, para disa ditëve ke lajmi për luhatjen na ana e republikanëve). Ose duhet mu da Bin Ladeni prej Al-Kaides ose duhet mi nxjerr naj facë të re, ose me ju "nënshtru" principit Obama (ma mirë ish konë për dy palët me ju nënshtru principit tamë "kundër çdo humbje jete njeriu për qëllime dominimi të idesë apo ndonjë forme tjetër"), përndryshe s'ka shanca se tamon e fiton Obama e rrëxojin prej së mbranshmi. Po më doket ju kanë afru pikës ku lufta bëhet me vetëveten. Është logjike sepse kur nuk ka nevojë për energji në formë nxehtësie, atëherë sasia kinetike e humbur për këtë qëllim zvoglohet.

Kur e harron vetëveten[39][redakto | redakto tekstin burimor]

Nashta ma marrin inatin vetem titulli është i saktë. Kur e harron vetë veten. Shumë të krishterë, saktësisht të tillë që mahen për krishter e nën këtë me dashje a pa dashje nënkuptojnë pasuri njerzore e jo pasuri hyjnore të njerzimit e kanë harruar vetë veten saktësisht bashkësinë e tyre. Mos besofshi dilni nëpër Evropë edhe mund të shihni se sa të krishter nga jugu kanë ardhë këtu. A janë të përndjekur apo të nxitur nga "nxehtësia" e "konfliktit të civilizacioneve" kjo vështirë të saktësohet së paku veçë e veçë për personat në fjalë. Nejse "përndjekja" dhe "nxehtësia" dyjat shkojin gjithëmon bashkë. Problem që më ka ra në sy është që në mesin e tyre ka me të vërtet besimtar të pastërt (pastërt sipas botëkuptimit të Hipit, i mbanë riualet hyjnore jo për interesa por që besonë në to, këta më dhimen). Peget kur janë ikë prej atjehit janë ik si bashkësi, me priftin n'krye. Nejse nuk e di shumë, se duhet më shumë të dhëna, por edhe pse është dukuri që "për dikon është si lisi në Kinë" prapë se prapë njeri mundet me pa zakone, mardhnje etj. me një fjalë dukuri të vjetra. Për historian shqiptar kjo dukuri nuk është lezet me ju ikë pa e pa. Nejse për mu u konë interesant emrat e tyne. E kish emrin që deri më atë ditë krytë e kisha hekë që nuk është emen muslimon. Po ja dike rrojen emenit, së paku dike me spjegu. Shtosi ma i madhi, "Pse bre këta kaqë tucana (për mardhënje dashurie krijimi familjes)". Hajde spjegoja asaj/ati që është në botë tjetër ku ato vlera janë vlera të trashëguara që nuk do me thonë gjithësesi me i mbajtë, e disa i majin sa për sy e faqe. E ti si individ dashtë e pa dashtë ke vlera të rrethit ku je rritë. E ato sot janë më me rëndësi për rininë. Kjo pikë është shumë interesante për hisorin e popullit shqiptarë (ballkanit) para 1912.

Sherri e gjunë gurin, të pafajshmit dënohen. Kjo nuk është drejtësi e Zotit.

Në thob të babës[redakto | redakto tekstin burimor]

Zanat u konë tyneherë me thonë "lehtë e ki ti, hala je t'u hongër thob babës". U popullarizu e qashtu mo. Njoni punojke me durë të veta, i ngarti me munë të vetin, xhinja ja bojshin "lehtë e ki ti, hala je t'u hongër n'thob babës". Ai puno edhe ma tepër. Xhinja nuk ja shkoqshin "lehtë e ki ti, hala je t'u hongër thob babës". I gjori, shikonte rreth e rrotull, në mos është duke marrë diçka nga baba. Asgjë. I mjeri, xhinja nuk ja shkoqshin. Mendoj të filloj të vjedhë. Ja nisi, në fillim kadale, masanej me t'madhe. Xhinja ja kthyen trakën, "i mjeri shka i boni pasuris babës". Ra në dert njeri. Hyp se t'vrava, zhdryp se t'myta. Një ditë prej ditësh, tha du mi ra sakicë cili të më përzihet, edhe e priti t'parin: JO, nuk jamë t'u honger n'thob babës, as nuk jamë ka vjedhi. Jo, po qysh. Qashtu. Eh! mër djalë, kur punojshe me njersë, motivet e babës i përdorshe, kur vjedhëshe i shkatrrojshe.

Une nuk jamë vlla i artit. Kjo nuk donë me thonë se jamë pa kulturë, individ të popullit të njëjtë jena. Motivet, figurat, krejt haletet që duhen për kultur n'krye i komë. Jemi tu jetu në të njëjten shoqëri. Po s'po ka artista me mi nxjerr prej kresë e mi kthye më komplekse, më të shumta. Do pe vijin me motive e halete t'vjedhne, do pe mi qesin qato që i kamë pa 1001 herë. Ikim nga kultura e babës krijojmë me motive e halete të babës përndryshe është e kotë sepse ne atë alfabet të kulturës e kemi, nëse nuk e kuptojmë nuk është faji jonë. Shtonani neve naj motiv, figur, halet origjinal nga jeta jonë në kokat tona. Le të jetojnë fëmijët "t'u hongër thob babës", lejani talë atyne si na kanë lanë ata neve kile.

ME NDIHMEN E ZOTIT E KANË BO NJETË ME KRIJU KULTUR

Duke e ditë që historia nuk krijohet pa njohur historin, Ikim nga historia që të krijojmë histori dhe pikë.

Shikojë përreth
Trojet shqiptare
Nuk e di
Jam pikë uji
Pikë dheu
Apo frymë
E ndejë jamë aty.
Jam dhe shohë e
Kuptojë
Para vete vargmali shqiptar
Me maje mahnitëse bjeshkësh
Burim i lumenjëve të shumtë
Që më rrëmbim pa ujitur
Fusha të munguara
Derdhen në oqean.
Shikojë përreth
Shtazë që kulloten
Në ato male të bekuara
Nxjerrin rrënjët e barit
Hanë lulet e paçelura
Në sipërfaqe lënë
Bërllogun e papërpunueshem
Nga natyra shqiptare
Varfërojnë bukurin e maleve
Deri në pakuptim
Sa e pyes veten
Është ky vendi im.[40]
E natyra shqiptare
Punon, krijon
Maje të reja
Më të mprehta
Të pa kapshme
Për shtazët
Shtazët kulloten
Rreth por largë
Majës së Skënderbeut
Largë majës së Ademit
E shpresa mbetët
Që pikat e ujit
Të mbledhura në re
Rreth këtyre majeve
Të bien në tokë
Si dhurat e Zotit
Për bujkun
Me atë pakë fushë
Të shkretuar nga
Vërshimi i lumenjëve.

Cili është më i aftë?[redakto | redakto tekstin burimor]

KFORI apo Policia. Taktikën e policis se si i zojin peshqit e konzervave, e dinë i madhë e i vogël. Ta kish pas KFORI vetem një ushtarë në Kosovë, atëherë ish konë lehtë mi ditë : tak-tak, hape deren KFORi këtu[41]. Mbetet të shihen metodat Hi-Tech të IOC-së. Peget këta nuk kanë me zonë peshqi po me mbledhë këpurdha si Cima. Strategji e mirë, po sistemit Kosovës pi duhen peshqit, jo paçurkat. (U mush mo magazina me paçurka)

Boni shka t'boni kofë se del prej konzerves naj peshkaqen dini që i Beogradit[42] është, ju hanë juve edhe peshqit mes e mytshit.

Historia e peshkaujkut dhe kësulkuqes. - apo - Historia e Tomit të gjorë - cila do të jetë më e popullarizume pritet të shihet.

FUND

Nga politika e kafes në politikë të artit[43][redakto | redakto tekstin burimor]

Kur t'ja nisë me ecë një trup, nuk bonë me nalë, edhe nëse ke humbje në zvoglim. Mani ata kuaj, shtini me ardhë ma shpeshë. Fukaraja nuk ka mundësi me pri. Folni fjalë të mira nëpër neja se fundi i fundit kanë paraqit interesim për zhvillimin e kulturës (teton folin prej foteles, po mi qu thobt nuk i qojin, kultura e zvoglon korrupcionin, kafja e rritë). Me qefë a pa qefë ata e kanë paraqit interesimin ky është argument, kanë dhanë kontribut, duhet me ju qitë listat e politikanave sa herë të zatetn nëpër kafe me ju qitë minus, sa herë që ti shehë nëpër ambiente kulturore plus. Kush shkon në kafe hajn, kush shkonë në teater hajn i shkollun. Gjakovarçe i bjenë "rritja menen theja qafen". - ahhahah - Secili pjesëmarrë i këtyre muhalifeve fiton (gazetar, politikan, hajvan ), artistat fitojin në materie. Rrogat e politikanve saktësisht nënpunsave duhet me qarkullu brenda Kosovës. Ata jo që po fitojin haramë po edhe po e ndalin zhvillimin e zinxhirt të qarkullimit të pareve. Përshka e kanë rrogen e madhe, për me majtë imixhin, privilegjn. Enveri ju kish bo me "triska" rrogat, edhe jonë ka e lypin me ju bo qashtu 70% e rrogës pare 30% triska kulturore, ma shumë ka qarkullim një kafe se teatri, hajde mër kjo oshtë hajgare e shekullit. Pevaçicat me i mbledh paret!!??

Ups!! Për menaxherin e mirë më interesant është qarkullimi se sa fititimi i pastërt!!! Qarkullimi e bjenë fitimin. Ku ka munesh me seleksionu - e sakta e Faik Konicës.

Thi shkije[redakto | redakto tekstin burimor]

Thi shkije[44] mos u dorzohuni. Hani bari, se kshtu e ashtu vetem bari ju ka metë me hongër, Milloshi e ka shitë Beogradin, Vojvodinen, Sanxhakun, Gorën, Shumadin krejt ama krejt i ka shitë. Shka menut ju ku i mur ato pare mi bo luftat? A mes u qu Sveti Sava me ja dhonë a? Shqiptart janë ka munohen mi majtë Kosovën po edhe ata vështir e kanë. Leni kishat e xhamiat fshini barin që po ju qesin syve. Kallxoni popllit t'Evropës që nuk e lëshoni tokën e jujë.

Më në fund në skenë dulën shkijet e vërtetë. Po se kallxutë veten shqiptart e Kosovës kanë me ju ndalu mi pa kishat. S'ka drejtësi njerzore s'ka Kishë Ortodokse Serbe. Kisha serbe ka sa të dush po Kishë Ortodkse Serbe nuk ka.[45]

Shpija e madhe[redakto | redakto tekstin burimor]

N'Gjakovë shpisë babes i thojin shpija e madhe. Edhe me kalimin e kohës martohen bijtë e shpisë edhe dalin vëllaznit nëpër shpija t'veta. Deri sa t'ashtë baba gjallë, vijin kishe mi pa baben e hajin e pijin. Kush i pagun ato? Beqart e shpisë. Edhe këta i kanë marr shtetsiat e huja, demek janë martu edhe vijin n'shpi të babes, jo e pasket bo kështu e jo ashtu. Me fjalë grave t'veta dojin me shti fesat n'shpi. Shtosi, kur beqart dojin me shku mi pa t'vëllan e thmit e tij. Jo, bre nuk bonë, a di, qysh... rregullat e... . Pse a ti ka shti gruja dy komtë me një këpucë a? Mirë zemer, masi që po më shti me pagu kur pe vijë n'shpi tone, edhe ti kur t'vjenë këtu, QITI PARET, baba plakë, na jena tu punu.

Nejse shka me bo, kur gratë janë të këqija e dajin vëllaun prej vëllaut

Së paku me drejtësi qyshtu i bjenë. Tashti le të delë në sheshë, a janë ato shtetësi sa për sy e faqe a janë dokumente me vlerë. Le të delë në sheshë sa janë të interesuara ato shtete me i mbrojtë interesat e qytetarëve të tyre, edhe delë në sheshë drejtësia për qytetarët brenda sistemit të tyre. Bota është e vogël për dashni, dashnia e qetë të drejten në sheshë.

Bota është e vogël
Për dashni
Kjo BE-ja jonë
Si një shpijë
Pa çati
Si një shpijë
Pa drejtësi
Ëndërron një
Çati.
E kur edhë
Koha e traut
Shqiptar
Hipi tha,
Prit bre burrë
Se nuk e lo vëllan
Përderi sa ai nuk
Më lenë mu
Po duhet mi
Kallxu me qfarë
Gruje u martu.
E kur ta dinë
Fëmijt e tij
Të jenë të lirë
Vijen familjare
Mi zgjedhë.

Çka po donë kisha serbe?[redakto | redakto tekstin burimor]

Kur të merr njeri i zakonshëm, e fjaltë që publikohen në hapësirë janë për ta, dhe të i dëgjon fjaltë që dalin nga kisha serbe atëherë jo vetëm njeri i zakonshëm i Ballkanit po secili njeri në botë e shtronë pyetjen "janë këta përfaqësues të një feje apo fundamentalist me qëllim të sundimit të botës?". Fjaltë e tyre për njeriun e zakonshëm tingëllojnë "pritem se edhe ty kam më të nënshtru, fati ytë është që nuk ka serbë afër teje."

Vetem kjo pjesë fletë për të gjitha:

Kemi shumë punë - për ta ndihmuar shtetin tonë ta mbrojë Kosovën dhe Metohinë. Kisha këtu (në këtë qëllim) duhet të ndihmojë .... [46]

Sipas kësaj logjike ai serbë që pranon shtetin e Kosovës, të Maqedonis, të Bosnjës, të Bullgarisë, të Kroacisë, nuk te koka "serbë", sepse sipas logjikës ata duhet të i ndihmojnë shtetet e tyre. O njeri i mesjetës, për njerin e sotit je shtazë e tij. A ka vlla najkush me ja qu një sahat se ju ka nalë. Peget duhet mi bo një sahatkull midis Beogradit, të madhe që me pa njerzit që po ec. Iha, duhet sahat digial, se ç'far tipa thojin qe apet u kthye koha jonë. Koha jujë po ditë tjetër.

Kisha serbe apo ma mirë me thanë saktësisht shpijunat e shtetit të quajtur Republika e Serbisë me qendër në Beograd, siq e dimë nga fjalori tyre pretendojnë ta shtrijnë shtetin e tyre aty ku ka serbë. Kurgjo dallim prej sekteve fundmentaliste islame. Kjo në praktik i bjenë gjithë kahë në botë.

Jo mër balë, kadale se kur të jepë kësi kushtrimi e thirrë krejt botën që nuk janë të ati sekti (në këtë rastë serbë) mu qu kundër teje. Sektet islame ja kanë kalu, peget ma të meqem, nuk thojin për sektin e vetë po për krejt fenë. Ç'farë muhalife. Vetë, të isha besimtar i fesë orthodokse kisha reagu për ta mbrojtur fenë orthodokse nga elemente të keçpërdorimit. Po më duket shumica dërmuese e orthodoksëve janë më në kllapi se sa e atyre muslimanë, ose është veprim në mënyrë të oganizuar që nëpërmjet shpatës të nënshtrojë njerzi e popuj. Dikush nga vetë ortodoksët duhet të dalë e të ju thotë ndalë se je duke folë për një sektë (e drejta fetare e asnjë ortodksi nuk është shkelë, është shkelë "e drejta" e sundimit mbi njerzit në emër të fesë) e jo për ortodoksë ashtu që të ruaj vlerat e përbashkëta të ortodoksisë.

Në faktë pyetja është ç'ka po dojin sektet e krijuara nga sheteti i quajtur "Republika Serbe"? Sepse kjo formë po e përzien me Kishën Ortodokse Serbe që nuk është shtet por Kishë (firmë e vjedhur).

Kohë e keçe u ardhë, edhe rrenes tone mes mi besu
Kqyre ky tjetri, mes e zgatë si gratë, kur të knohen vargjet e zotit duhet mu falë - Mic Sokoli[47] i Egjiptit.
Po dojin me na nxehë për me hi në BE. Cili ma shpejt e ma fellë po futet kryshytë, se boll u përlanë tashti duhet mi vazhdu garen në Oqeanë. - Vetem me një pikë ka të drejtë, kohë e vështirë : se shqiptari i Kosovës ka me pa qysh avullohet gjaku i derdhur i tyre.

Lajmi i fundit për sot[48]:

Në Kinë është rrëzuar një lisë.
Ani shka po më intereson mu?
Po ka mujt me t'nxonë përfuni.
Çaqë i madhë koka konë a, deri n'Kosovë a?
Po, de.
Eh! s'ka dert, se nuk jamë tu banu aty.

{lajm dedikuar shqiptarëve pro perendimit e pro lindjes, e jashtë vendit. Tisha konë dikushi ju kisha bo me hi me viza krejt shka e kanë shtetësin e hujë, Kosova e Shqipëria ishin hi ma shpejta në BE. Ja nguc qytetart e saj!!!}

Krahasime në mes sistemeve[redakto | redakto tekstin burimor]

Krahasime në raste ekstreme mes sistemeve që mud të merret si shkallë e zhvillimit të sistemit dhe shoqërisë në përgjithsi.

Gjermani: kastori, polic për krye demonstruesi, numri i të lënduarve dhe i të vrarëve. Kosovë: 1981 pa koment, ramje totale e sistemit njerzorë. Pse?

Sepse siguruesi i sistemit është shkapur nga normat njerzore dhe është kapë në norma tjera. Kjo ndodhë për dy shkaqe: Sistemi nuk ka kapacitet të ju garantoj qytetarve jetën, ose sistemi nuk është në gjendje të krijojë sigurimin njerzorë të sistemit.

E para për mu nuk është interesant po e dyta. Prishtin, demostrata, ngjarja zhvillohet pas ndërteses së Fakultetit Filozofikë. Ballë për ballë në largësi prej 100-120 metrash grupi i demonstrantve me grupin e policis. Nejse, gjuhen me të shajtne. Lufta e gjesteve. Nonat e sh.. fluturojin së bashku me gurtë donë e kërkun, gjithashtu edhe të zgërdhinet e mullart në durë. Momenti kritik, "mos u lodhni bre janë të stërvitet milict e shkijeve", po a? E provojim Nonen Tuxhmani, kërsiti rafali i gazit lotësjellës e qe besa me pas zgatë edhe plumi. (Zogi me kallashnikov pa municion? Nejse, munet mes me mujtë mi majt kallashnikovin e me të ra në kry e metë lonë sakat, nëse e bonë me qëllim, sistemi është i huji për ata njerzë). D.m.th përderisa policia e ati sistemi është infektune me elemente të "budallekis" ai sistem është çështje kohe kur bjen. Edhe qashtu ndodhi.

Mes besofshit qashtu shkoji edhe UNMIKU, myti njerzi, i pa aftë për me majtë sistemin në mënyrë njerzore. Njerzi civil, jeta e policit nuk ka qenë në rrezik. Rreje mes ja nal rriten a mi lonë sakat a mi vra. Ai nuk është në gjendje me të vra ty ose me të lonë sakat. Nuk është ferr. Peget ky është edhe shkaku i durimit të sistemit kosovarë. Serbia me spiunat e saj e banë përgjegjësinë, ajo i ka armatos shkijet edhe plus pu cellet aty pari si pordha nëpër klina. KFORI e ka për detyrë me çarmatos e me i mbledhë armët, nuk e ka sistemi i kosovarve. KFORI po thotë e ka bo punen e vetë, po oshtë ka rrenë. Spiunat po hijin e po dalin hashiqare.

Nejse se po i kthena psiqikes së demostrantit. U shkapërerdhen, tonë ai farë armatimi e ajo polici, as 30-40 metra prej atyhi, para një objekti një polic me një revole. Ekcesi i programun, vrasja e programune. Vetem demonstrantat mujin mi ndalë vrasjen (përgjegjësia e sistemit bike në durë të demonstrantave). E shtosi matanej, një oficir vetem me një çantë pa fije sigurie (nacionaliteti ish edhe shkak i demostratave, se polici (Tuxhmani) nuk u identifikoke me sistem tjeter). O njeri po ka mër njerzi pa përvojë, demostraten e ki shpërndar me dhunë, bonë hyxhym. Ekcese të programume. Jo masanej pi sulmojin, po mos më provoko bile deri sa jam gjakë nxehtë. Parameno me pas konë naj shtisi (i vetë sistemit a i kujdo qoftë, se demonstruesit e majin njoni tjetrin mes me pasë vrasje, vetvetiu prej natyres} në mesin e demostrantëve.

EU shetë lirin e qarkullimit të njerzëve[redakto | redakto tekstin burimor]

Është EU-ja aq e pa aftë që nuk mund të kontrolloj qarkullimin e njerzëve? Apo, bënë tregti me qarkullimin e lirë të njerzëve?

Ku është dallimi mes EU-së dhe bandave kriminale që merren me qarkullimin njerzve? DIPLOMA (lexo: LOMA E THELLË).

Lirë, mirë, i sigurt, ta garanton që nuk desë rrugës, shka pe donë vlla ma mirë.
E transporti?
Ah! ata duhesh mi pagu vetë.
E shka pem bika ma lirë?

Nuk i di çmimet vetem të përafërta janë.

Më thanë që duhna mu siguru për 90 ditë e masanej me apliku për vizë. Sa pare bonë?
Për çfar vize e ke njetë, turistike, biznesit, çfare?
Jam ka du mi pa djalin.
Ka 90, 120, 140 .... cilen pi do?
Paj se di bre, po mes me ma jap vizen, a mi jep paret?
Ah! huu... kontrata është kontratë, koftë se prish duhesh me pagu.


Ku është logjika!!! Sa parti duhet me fitu prej një dëshire dy dashurunëve që 50% ndodhë që realizohet? Kush po delë këtu në ilealitet. Apo! këtij lloj ilegaliteti i thojin tregti, shko bleje mallin zbukuro nëse më pëlqen ta blejë une ty (ta japë vlerën e realizimit të dëshirës tone).

Partia dhe Lëvizja qytetare[49][redakto | redakto tekstin burimor]

Si dita me natën. A mundet me hy dita në mes natës? Emri për ditën në gjuhën shqipe është "Dita", tashti normal që me kalimin e kohës (shpejtësia u rritë) edhe emrat mujin me marrin kuptime tjera. Po dita nuk munet me u paraqit në mes të natës. Pika të ditës mujin me hy në natë, përndryshe nuk bohet nata. Ato bojin dritë për një kohë lodhen (nëpërmjet kompromiseve) edhe bohen terr. Ndalimi që pjestartë e lëvizjes të hyjnë nëpër parti nuk është i drejtë. Por edhe me honger me dy lugë nuk bonë. Kur të hynë në parlament lëvizja d.m.th nuk u konë lëvizje njerzish po peshqish. Secili e di që në parti ka rregulla jashtë të cilave nuk bonë me dalë. D.m.th liria e shprehjes publike është e ndalume. Lëvizja është burim i partive popullore (saktë i elementit popullor në parlament sepse aty hyjin edhe shpijunat e popullit, eh! ka edhe populli shpijuna jo vetem firmat) dhe njëkohësish termometër i realitetit. Shkollë. Ç'far politikana po menojin me nxjerr pa hypë as në magar as në biçikel menjëherë në anije kozmike a (ajo metod kapitaliste osht nuk është popullore e miletit - se demokrat thojin që jam komunist)?

Ups!!! Tradhëtarët e shohin kiametin, i tradhëtojin idealet e tyre. Në fillim fillojin mi konsumu kredibilitetin që kanë mbledhë, (sakicë, hine n'parti, ik tradhëtar). O Feta a je me ne a me ata!?! Përndryshe "Dyert e shtëpisë së Zotit mbyllen".

Historia mësohet që të mos përsëritet!!! Shembulli i LDK-së, UÇK-së (krahut politik qe tashti është PDK) etj. I nima edhe "Të gjelbërit e Gjermanisë" qashtu, s'ka hupë ideali i lirisë së shprehjes, ja nisë mu bo materie. E çfarë materie bohet ata kërkush nuk munet mi ditë. Ndalet energjia krijuese në atë drejtim, kanalizohet një pjesë tjetra zhduket.

Sipas kësaj logjike këto parti nuk janë popullore por rrjedhin, burojnë nga gjiri i popullit edhe nëse ju ka pri dikush që nuk është i popullit ato janë dominu nga elementi "populli". Kur janë futë në sistem atëherë ata njerzë nuk janë shërbtorë të Zotit, po ose të dreçit ose të djallit e bo vaki edhe të shejtanit e kur t'vjen dita e gjykimit atëherë pagun secili për ata çka bo e nuk ka bo që u desht mi bo. - ahahahhaha. Për çita duhet me dalë në votime "mi shti mu përla dreçin me djallin". Kur të pajtohen ata mjerë populli. Bohen politikanat vetë "popullista" vetë "vendimarrës", çisi janë të mushne partit anë em anë botës "reklam e reklamuesit". Kqyri kombet 1 fe 1 sistem, populli shkon vetem tu bo AMIN e hanë bari e sonë.

Drejtësia e demokracisë së izolimit vetëm për një drejtim, apo ...
Symbol support vote.svg PËR europian --> KOSOVË
Symbol oppose vote.svg KUNDËR Kosovar --> EU
Symbol support vote.svg PËR 300 euro Kosovar --> EU

Pyetja për politikanin nuk bon mu bo shka e ki njetë me bo, po shka bone për këtë punë e për atë punë? Ky është kredibiliteti i tij. Ake ai qaqë i dishem që me mujt me pa në të ardhmen a? A osht ai Nosterdamus a? Jo. Atëherë i bjenë diktues i rrugës së popullit e jo qeverisës i vullnetit të popullit!!! Në botë politikanat janë t'u shitë mallin që nuk e kanë në dorë. Japin premtime për realizimin e të cilave nuk pyeten vetem ata d.m.th duhet me bo kompromise (mrena partis, mrena frakcionit, mrena hamomit). Po i bjenë me ja japë voten si kafshët që marrin rugën e besueshme (instikti). Apet ma i besueshem se sa "iluzioni" i krijum me premtime e fjalorë popullist.

Nom nom, prej qeverive parashikuese kemi ra në qeveri menaxhuese - hahahah. Problem edhe për njerzit sepse janë mësu që gjithmonë të diktohen. Gjenerat e lirisë, gjenerat e nemun. E kena pas vlla oden, naj dajke puntë, secili e dike punën e vetë. Oda e ka ditë ma mirë shka dojin njerzit!? Oda e ka ditë qysh i bjenë ma mirë tetonve, ka vendosë populli e ka zbatu. Me siguri e ka pasë kanalin si mi marrë informatat se çka kanë qefë njerzit, përndryshe i bjenë diktatur. Sa di ki mujt me folë me t'Odës ata ta kanë mush menjen (d.m.th pajtu) qe qashtu oshtë ma mirë edhe për ty edhe për tjertë për momentin, në rastë se u konë shkelje e normës ka kërsit muhabeti n'Odë (po më duket edhe i prekuni ka marr pjesë n'fillim ka marrë veshë shka pe folin kur u nxehë muhabeti veq ka kqyrë tu përla djalli e dreçi - si ka marr veshë kurrnjonin kur u dalë jashtë shka ka thonë... djalli e dreçi e unë fatkeqi koftë se ka vendosë me nejtë në bashkësi ). (sistem pa dhunë fizike, vetem metoda psiqike) Sistem i pa varur nga platforma (shteti). E ka mbingarku mundësin e odës shteti, atëherë ka kërsit muhabeti a duron populli dhe norma e odës, nëse jo boom me qaqë shka kanë mujt. Zakonisht kur këtset në një odë ka kërsit ranë nëpër tona se u shkelë zakoni shqiptar. Disa kanë pritu, po ai zinxhir i të hine e daleve të odave nërmjet veti, është çështje kohe sa të kërset në tona ontë, shenjë e tona onëve oshtë Lidhja, Kushtrimi. Si t'kërset 1 prite tjerat, përqata për me kriju platform të qëndreshme nëpër ato troje duhet demokraci e plotë.

Legalizimi i disa formave të spionazhës[redakto | redakto tekstin burimor]

Legalizimi (legjitimi, publikimi) i disa formave të spionazhës mund të shpije deri tek zvoglimi i luftrave të armatosura e ngrit vetëdisimin e njerzëve. Në praktik i bjenë, një pjesë të madhe të formave të spiunazhës mi deklaru si "luftë civile" d.m.th mu përla me kallashnikova pa municion. Nejse këto forma janë të dukshme, nuk e di pse nuk legalizohen bile marrin mbështetje nga OKB-ja.

Konkretisht:

 • Ç'ka është një send i rrezikshëm në degë të pemës, ë?
 • Zogi me kallashnikov?
 • E çka është një send i pa rrezikshem në degë të pemës, ë ?
 • Zogi me kallashnikov pa municion? Nejse, munet mes me mujtë mi majt kallashnikovin e me të ra në kry e metë lonë sakat.

Dyert e shtëpisë së Zotit[redakto | redakto tekstin burimor]

Kur të mbyllen dyert e shtëpisë së Zotit atëherë mbyllen gjitha rrugët tek i'Madhi Zot. Sharllatanizmi, ekstremizmi e forma tjera të korrupcionit të sistemit të të Madhit Zot d.m.th keçpërdorimi i tyre ndalet (hovi i tyre) atëherë kur shtëpit janë transparente "xhami" ngjajshëm me "shoqërin civile" sot që duhej të ishte. Secili njeri me pasë të drejtë me shprehë dëshirën e tij personale dhe atë që i përket shoqërisë. Ndërsa e gjithë shoqëria civile (feja ka luajtur deri diku këtë rolë, me isticionalizimin e saj është shëndrru në parti e sistemit) si e tërë pikëprehet me dy komponentet tjera. Menjanimi i plotë i keçpërdorimit është i paarritëshem, por mundimi për ta arritur atë që populli e bënë duke mbrojtur të arriturat e veta ( tradita) tregon shkallen e zhvillimit të ati populli.

Shka i bjenë ky muhalif me pare në qarkullim nuk e di, po e di që ka dishka lidhje me letrat që i gozhdojin nëpër kisha dhe hajmaliat. Shka e kush e ka bo nuk e di. Kisha pas qefë mi ditë. hahaha

Peget që më 1912 qarkullimi i mallrave ka fillu me ra pasi që ka arrit një ekstremum. Nejse nuk jam i sigurt.

Raste të kompromisit[redakto | redakto tekstin burimor]

Rasti i kompromisit ndërmjet sistemit partiak dhe kapitalistëve në shoqërin gjermane është një shembull sa i mirë aq edhe i keqë, varësisht nga sasia e të dhënave që disponon qytetari mbi kompromisin. Si do që të jetë, Kosova munet me nxjerr pakë të dhëna si arrihet një llojë barazpeshe jo ndërmjet partive apo kapitalistëve (Në Kosovë, hashiqare partia e kapitalisti janë 1) por ndërmjet qytetarëve për t'ju shmangur shkatrrimit të barazpeshës të sistemit të ndërtuar nga partit dhe kapitalistët. Për t'ju shmangur keçkuptimeve qytetarin po e përkufizoj si një person i shoqërisë që nuk ka shanca fizike (teoria ndalet kur ndërhynë fizika) të ekzistoj paralel me sistemin ndërsa partia si instrument në durë të kapialistëve (trashëgëmis bejler, spahi, muhalife nga historia, dhunës pas luftërave, me një fjalë "struktura" të lindura nga historia, rrethana të ngjajshme si në Kosovë e që me kalimin e kohës janë shëndrru në fusha - ata që ja kanë arritë të bëhen të paprekshem, të pa kapshëm, që ekzistojnë paralel me sistemin).

Kjo kategori e "kapitalistëve" (po i thomë kapitalistë se edhe te kumunistat u konë nisojë, vetem që biftekun e kanë dashtë ma të përzhiten ose ma pakë) pa dhunë nuk e lëshonë atë që ka në dorë edhe pse punonë e investon pa masë që me shmangë çfarë do llojë dhune fizike. Këtë jo përdiçka por sepse në këtë nivel kanë demokraci ndërmjet tyre (dallimi nga diktatoriati) dhe çdo dhunë fizike shakton ndryshime të pa parashikueshme. Kjo pikë, është pikëpremja e shoqërisë nga e cila përjashtohen ekstremistët d.m.th ata që janë në gjendje të ecin mbi kufoma vetem për të marrë në duar pushtet. Me një fjalë Zoti (BIOS i sistemit). Edhe nëse ndodhë dhuna fizike, sistemi mbetet por fytyra tjera dalin në sheshë. Rasti i më vonëshem "rrëzimi i sistemeve" në Evropën lindore që në faktë është rrëzim i personave që gjenden brenda BIOS-it. Pastaj vjenë a po do Windos XP, Linux etj. D.m.th qysh se ka lindë organizimi i majmunave është fut BIOS. Sepse është qarkë që me dhunë fizike nuk shkëputet edhe pse pa dhunë fizike nuk e lëshojnë atë çka kanë prej dorës ata janë brenda BIOS-it.

Shka pe metë. Me ndërru BIOS-in pa dhunë fizike. Gjë e pa arritshme në praktikë, së paku për momentin (2010). Të njëjtin problem e kanë pasë "të lirët" para 1912-ës. Por shpresa është ajo që i mbanë njerzit e lirë të të gjitha kohërave d.m.th ushtrimin e shtypjes në pikëpremjen e përbashkët është shpresa e krijimit të BISO-it të ri. Për këtë qëllim shërben ligji për tri madhësi të varrura nga njëra tjetra brenda një sistemi të mbyllur, ku një madhësi mbahet konstante dy tjera lujin (vëllimi, nxehtësia, shtypja) për të studiuar ndryshimet. Për njerzimin është kostantja e natyrës vëllimi (planeti). Deri më tashti shtazët e njerzimit kanë ndikuar duke simuluar këtë konstante.

U martu artist me një të hujë[redakto | redakto tekstin burimor]

Kalun një kohë bashkë si të dashuruar dashti Zoti metë shtatzënë. Nejse e abortun. Krye t'mujit metë prapë shtatzënë. E valla thashë e bajshit mëshnet. Nesje fëmija i tyre e bashkoji familjen e shkapërderdhur të vajzës. Hajde tashti mu qu prej hajmit me marrë një banes e me rregullu. Vike vjehrra bjerë kta bjerë ata. Artisti i kallxojke Hipit pakë si me krenai. Hipi e kish dertin e vetë, VËZHGIMI. Vjehrri i zonen me punë të veta nuk u përzijke. Kaloj një vit, kalun dy. U mblodh fare-fisi, fëmija i vetem në fare fisë. Që thojin 7 fabrika nejë, me të vërtet qashtu edhe ata fabrika n'Amerikë. Kaloj viti, vjehrra vetem i kisht shti hunt fellë. Deri mo sa ja bon çika e "le bre nonë se ky mashkull oshtë nuk qohet mi la entë". Jo qysh, duhet mi la entë. Nejse kërsiti u danë. Kurgjo e keqe, familja pasanik nuk lypshin me pagu për fëmijen shqiptari. Su bo një-dy vjetë, po takohet artisti me Hipin. Ha ku pe shkon artist. Qe bre në zyre të kuvendit për fëmijë. Pse. Paj, ajo zoja po lyp pare për fëmijën. Çysh mër, po ajo vjehrra qasi tipi oshtë që të llogarit si hqiptart maxhupt, nuk pret kurgjo prej teje. Jo mër njeri, zoja e ka marrë shërbtorin e shpijes, bajagi në moshë 50 vjeç, e edhe fëmijen e janë dalë prej shpisë vjehrres. E tashti pe shkojë, se m'ka thirrë ish-vjerrhra me shku bashkë në kuvend. Ish-vjerrhra??? Shka po don tashti ajo prej teje. Paj, po lyp që une me ja mush asej Zojes menen e mu bo bashkë, e qashtu mo mi da prej ati plaku. Artist, paguje për fëmin tonë, e mes hinë në punë me plaken e oqeanit.

Ngjarje e vërtet, me pikë e presje pos gabimeve në drejtshkrim.

U denu në Arabi një fëmijë për celular[redakto | redakto tekstin burimor]

U denu në Arabi një fëmijë për celular me 90 shuplaka, 2 muj ditë burg. A e ka pa najkush që i hongri shulakat dhe i mbati 2 muj burg, kjo nuk dihet. Po dihet që tjertë marrin veshë që ligji është ligj, pa marr parasysh nga kush është formuluar (partia, mreti, për qytetarin "puthi muti kakën". PSE? shkrimtari e ka gjetë, lexo emrin e shkrimtarit: Sterjo - d.m.th duhet me pas mekanizmin e kontrollit qytetar), kshtu e ashtu e hajin ata që nuk e kanë formulu.

E kanë qitë mësuesin amerikan për ngacmime seksuale në shkollen me namë.

Upss!!! Fjala popullore "rreje sa është i vogël, se kur të rritet e patë". ahahahhaha Upss!!! Sterjo po thotë, rreje po rriten mos ja nalë.

Bogdanoviq: Duhet të forcohen strukturat paralele serbe në Kosovë. Me shka, me para të BE-së a? Trus mër aty, thobt n'ujë, ju kanë shkatrru krej ekonomin e pe don me forcu struktura paralele. A harrova k'ta viçat hajin bari. U ardhë koha me honger bari të teren, transformoni në shoqëri civile.

Oqeanikët dhe kullasit shqiptar[redakto | redakto tekstin burimor]

Përshkakë të keqpërdorimit të lartë të fjalës demokraci, evropë, komunizëm, islam, krishter, etj. në media, më poshtë do të hapet një listë e oqeanikëve dhe kullasëve shqiptar. Me kalimi e kohës me siguri që lista do të plotësohet me emra të ri.

Oqeanikët Kullasit
 1. Veton Surroi - BE
 2. Hashim Thaçi - flamuri i Kosovës
 1. Hashim Thaçi - em mysin me bo mi pranu.
 2. .
Shpjegime:

1. Përshkakë të ndryshimit të shpeshtë të qëndrimit janë vendosur komentet për të saktësuar se për cilin "uni" të personit bëhet fjalë.
D.m.th personat nuk kanë drejtë ankese, sepse flitet për medimin publik të tyre, intigrititeti tyre si individ nuk preket por vetem mendimi publik i tyre i cili mendim ka të bëjë edhe me fatin tim perrsonal (d.m.th intigritetin tim).
2. Oqeanikët janë parti që dojin bashkimin kombëtar në fund të oqeanit - nëpërmjet parfumit.
3. Kullasit janë parti që dojin bashkimin kombëtar në një kullë që ka kryt sipër rrethinës - nuk është interesant cila rrethin.

Bifteki demokratik[redakto | redakto tekstin burimor]

Shkoj demokrati shqiptar në restorant me hongër darkë. Ja nisi mi shku n'nerva kamajerit. Myshteri i ronë. Nejse, ja pruni darkën. Tuj shku longi gojës, ta kapi demokrati njone dorë pirunin t'jetren thikën e u mush frymë mirë, huh!. Po i afrohet kamarjeri edhe po i pëshpërit, zotri vetem sa për njoftim, këtë pirun dhe këtë thikë ka përdorur Xhaxhi Enver. Bjemani t'furkin edhe sharrën - ja nisi me piskat demokrati. U ngrit në këmbë një ish-komunist O ngjitja me dur e burrë se na shurdhove.

Copa e mishit met copë mishi. Demokrat e komunist le të mendojin qysh pi dojin, me ma pakë gjakë, të pjekur. Si do që të jetë temperatura e bërthamës së copës së mishit përderi sa ka probleme me energji elektrike duhet të jetë më e lartë se ajo në Evropë. Përndryshe spitali mbushet me pacienta.

Dita e notimit[redakto | redakto tekstin burimor]

Dhe Plaka e oqeanit
Në bregë ja mori gjithë
Energjin e njohur
Për njeriun
I mblodhi gjymtyrët
Ashtu duke rrjedhë gjakë
E kapi një në duar, dhe bërtiti
Jam humane
E hudhi në valen e oqeanit
Shtazët filluan të duartrokasin
Gjerë në kupën e qiellit,
Disa nga to përësriten veprimi e saj
Me hukamen e t'Madhit Zot
Koka filloj të mbledhë
Gjymtyrët e shpërndara
Që i linte pas vetës vala e trazuar.
I shtrëngonte me dhëmbë
Skajet e gjymtyrëve
Për ti lidhur ndërmjet veti
Rreth shpirtit të perendive pezull në hapsirë.
Djalli e dreçi shikonin
Kjo është kafsha thonin
Kafshat e madhe për ju
zëri i Zotit ushtonte.

Thaç[50] mes na shurrdho me Jerusalema, po ...[redakto | redakto tekstin burimor]

Ngo mirë shka jonë ka dojin me bo shkijet e hercegovinës. Leju ti Jerusalemin jahudive e arabëve, se te shqiptar Prizreni është ma i madhë, e ma i rëndësishëm se sa Jerusalemi. Qu se edhe populli i Kosovës e ka një fjalë mi thonë rreth ndryshimeve të kufijve. Nisma (xixa) e parë që të bohet për me ndryshu kufij, nuk bonë me nxon popullin pa Lidhje të Prizrenit. N'koft naj kush që ka drejt me lyp mi ndryshu kufijt në Ballkan atëherë janë shqiptartë. Boll e hongrem për t'iqne t'priftit. Kall për kall atëherë le ta kallë ai që e meriton mi kallë. Boll, 10 vjetë tu i lut për paqe, jo prej tutës po për njerzimin, ata nxjerr kime n'vo, bon dallavere anej-knej, si shkijet si BE-ja. Koka shkru mi marr gjakovart sarajet e veta n'Beograd. hahahhaha . Leni baco teorin kthejuni prktikës, se shkoll hajvanat na paten bo si loptë, na prejshin ma të ngatë e rrishim tu kqyrë. Kërkush nuk osht ka ta di. Kurkuj sosht ka i ha. Llafe e muhalife, jo demokraci e jo humanizem e knej msho edhe ma teper?

Pare pakë ... [51][redakto | redakto tekstin burimor]

Njeri ma t'zotin kurr nuk komë pa, prej gurit të thatë e nxjerr parën. Pjesto, shumëzo, mbledhë, zbritë e këthe për kultur i bjenë : "shpikja më e mirë është ajo e cila gjenë aplikim në më së shumti lëmi" aha! jo mër, kjo ke për shkencë, për kultur qysh ke, "kur të lunë me një guri të thatë edhe merr apllauzë" je krijues artistik. A po, në matematikë thojin që pi dika formulat përmansh, e nxjerr formulën nga kokat e shikuesit, ju qetë përpara, shikuesi pastaj vetë i zhvillon ato formula me operacione matematikore, asnjë formë materiale nuk mundet më mirë se truni i shikuesit ti zhvillojë formulat. Format materiale shërbejnë për kanalizimin e rrjedhës së formulave. Por artisti i lindur e dinë se në cilën formul do të arrijë shikuesi pas kohës së caktuar, për këtë i duhet vetem fillimi i komunikimit me shikuesin pastaj loja artist-shikues zhvillohet vetëvetiu. Artisti e nxit shikuesin, e llogarit sa i duhet atij deri sa të vijë te pika e formulës edhe shkon e pinë kafe, tamon kur shikuesi të vije te zgjedhja, artisti e bënë të veten i tregon që ekziston edhe një zgjidhje tjeter. E shka është më qesharakja edhe ajo zhgjidhje me të vërtet i del si e besueshme shikuesit së paku sipas veprimeve të tija matematikore. D.m.th artisti i lindur ja arrin të i ikë ligjeve të natyrës përreth, bile për një moment, për këtë e merr aplauzin. Është ndoshta moment i shkurt por shumë, shumë i vlefshëm, sepse kur ky moment të përcillet me metodën e induksionit në masa atëherë, ai moment bëhet realitet d.m.th ligj i natyrës përreth. Për qita kanë thonë që artistat nuk dojin kurgjo tjetër vetem sefa. Qefi e komoditeti kohën e fundit janë përzi me të madhe nër shqiptarë. Me gjithë se kur ti hapë sytë pakë ma shumë e të shikon përreth, e shehë që ka artista që emri nuk është ka ju nihet nëpër mjete të informimit, po jonë tu bo sefa qashtu mo, e kanë gjetë profesionin e tyne edhe pse nuk fitojin materialisht - sa me rrënu si njeri.

Artistat e Kosovës është ma mirë me i hapë sytë përreth e me shiku çka është duke ndodhë. Jamë i sigurtë që me bo me hallakat mirë gjojin çypa me ari. Kosova ka çypa t'arit sa të dushë, po mërteçypat nuk janë ka dijin mi gjetë se e kanë prish zemren. Artist me zemër t'prisht nuk ka. Ai është parazit i artistave.[52]

Upss!!!Janë nisë mërteçypat me hallakat dollar, e çypi me ari para syve tu ja zonë frymen. Ja vlla, shka s'pe nika njeri. Politikanat, ani qfare se pa fije t'shkollave politike, me ju marr shikust, e me ra para tyne me lyp pare. Po kjo osht marrja ma e madhe për artistat e Kosovës. Po qysh thashë janë parazit, se jo artista. Shka hamomin mër pe mësoni nëpër shkolla të artit, qysh me ju përkulë politikanave a? Ani tish konë puna që pi rrehin a dishka si tyneherë, po kërush nuk oshtë ka i nalë. Sallat janë, rrymen nuk ju nalin, shka hamomin po doni ma teper. Aha! po xhelozoni, se politikanat kanë ma teper pare. Eh! ata kanë rreziku, edhe gjumin rahat nuk e bojin, bile qita temdhajt, se rreziki që qohet najfar Keço Ymeri, gjithmon e kanë n'thob. (Berluskoni, la Fonteni ...)

S'pem kujtohet emri i një filmi. Ish ra ekonomia e Këllnit a Frankfurtit në nivelin zero (peget mas luftës). Ti hinen artistat ta bonen krejt parin e qytetit për veti me një rrenë. Ka me ardhë një financues prej amerikës. Brit mi majt tu keshë. Ja pa herin edhe populli asej rrene.

Shembull i artstit të lindur: E pyet artisti shikuesin. Çka është një pikë e zezë në skenë? edhe shkon e vnonë kafen. Kthehet demek artisti, shikuesi ja jepë disa "formula", kjo, kjo, ... . Artisti e ka zemren e mirë, nuk e lenë me hekë shikuesin i tregon, "miza". Nejse, shikuesi me drejtësi të mirë e të keqe të Kosovës ka të drejtë të ankohet, po nuk d.m.th se fiton, sepse artisti është më i drejt se drejtsia e Kosovës, për ta paraqitur situaten pakë më reale e pytë prapë të njëjtin shikues "Çka është një pikë e kaltërt në skenë?". Tani janë para gjykatës së lartë të përfaqësuar nga gjithë shikuesit. Po artisti artist, s'ja ninë, shkon e merr kafen delë në skenë i ngreh nja dy ngërça e qashtu e lenë shikuesin me mendu mirë e mirë, fundi fundit kjo punë është punë nderi. Ndalet drita. KEK-u i ka fajet. Ndalet tregimi i shembullit.... vjenë drita, shikuesi çohet n'komë tu piskat "miza me farmerka" e tja nisin krej shka ishin në çadrën e futbollit n'Dardani me keshë[53]. Ku mes me keshë, njeri n'klina tu kërcy si gonidreç e tu piskat "miza me farmerka".

Ka pare s'ka pare, keni kriju n'kohë t'luftes e sedel mo tashti.

Drejtorat e shkollave të artit po më duket ma mirë ju bjenë me shku mu konsultu me biznismenat rreth temes "back up" i firmave me namë që punojin me humbje. Shka t'folin jashtë qisej teme "10 firma pa namë punojin për mi majtë 1 firmë me namë", dije që i kanë marr diplomat me t'ngjofshëm. T'shkojin t'rrijin me agjentet e "Marlboros", e marrin veshë shumë e shumë sene. Nuk mbulohen shpenzimet me ëndrra. Qarkullimi i produkteve e ka barrën ma të madhe për mbulimin e shpenzimeve fikse, tek masanej ja nisë fitimi. Këta pi bojin llogarit si njoni E majke tonë ditën shporetin ndezun për mi shitë 1 picë të kualitetit të lartë e me namë. Nuk e ulke çmimin si i bike përdhe emri i picës. Nuk shkoj kohë e gatë, i met krediti n'thobë. E nuk e dike budalla që myshteria nuk di mi dallu kualitetin përderi sa nuk ja qetë dallimin. Për dallim qitke fotografi që kërkah nuk ishin as për nga pamja as përnga pregatitja me picen e tij. E ma e keqja shike ondrra me qatë piceri mi bo shpijat jo vetem për vet po edhe për vëllazen. hahahahah

Oqeani[redakto | redakto tekstin burimor]

Ani çfarë komenti :Dërguar nga AK, Berati më 19-01-2010 në 22:08 Duhen ndihmuar keta njerez qe te kalojne keto momente te veshtira per te bere nje jete disi normale. Po qysh me bo jetë normale kur u hup, u zhduk, u avullu mrena natës normaliteti. Sa e shehë veten përmi sipërfaqe t'oqeanit sa n'funë t'oqeanit. Teton pa dallim a je tu bashkëbisedu, a tu dëgju TV, tu lexu gazetë, a radio. Realiteti me realitetin e imagjinum është aq larg njëra nga tjetra sa që menja mesatare e njerut që jeton në Kosovë është vështirë ta gjejë një normale të veten. Nuk është në pyetje buka, pasuria po i gjithë spektri që konfrontohen shqisat e njeriut brenda ditës. Gjithmon ka pas më të varfur e më pasanika, ma të ndershem e ma t'qoroditen, sot bile vija e varfërisë nuk është aq e keqe. Problemi është konfrontimi me realitetin me të cilin njeriu konfrotohet non-stop po nuk munet mi pa deri sa t'a bon një pauzë. E kur ta bonë pauzen kërset, se i dalin 1001 realitete e prej tyne shumica janë të idhta për individin. Problemi i demokracisë, se njonen onë munohet me nxitë konkurencen e në tjetren duhet mi kapë atë çka ka nxitë. Gjatë këtij procesi lunë me manë të njerzëve ( po thomë shull shqip lunë e jo si në shkencë manipulonë me atë se çka pret njeri prej jetës së tij ). Parameno, mrena natës, ndryshimin brenda familjes konservative (tradicionale), reklama qarkullon "femra ka të drejtë bla, bla" për çka secili njeri edhe e mbështet po për cilin çmim. Atëherë duhet mi qitë gishtin n'kry. E këta për momentin s'oshtë në gjendje me bo askush në mënyrë masive. OQEAN. A kenë budall ata n'Kinë që pu hapen shkall-shkall a?

Unë nuk e di (shka duhet me ditë) po e di që në fund kur ti qetë senet e ti peshon, çmimi është shumë më i lartë se sa fitimi. Bile qysh oshtë tu shku. E kanë shpërthy një bërthamë brenda mureve të reaktorit të zbratë pa dhoma të izoluara pa kurrfar kanalizimi. Janë mundu me shpërthy edhe mi kontrollu shpërthimin npërmjet iluzioneve nëpër media. Çka edhe duhet qashtu, po ato nuk ndihmojin pa u përcjellë me veprime konkrete në teren (vendosjen e siguresës së ekzistences së thërmijave). E kur është fjala në teren, aty janë konë tu marrë me tjera punë, lokalizimin dhe mbajtjen e strukturave që i mbajnë kaotët nën mbikqyrje. Shkurt shqip i bjenë, problemat kanë marrë, të ndershmit e të ndieshmit kanë pagu. Problemat jo që nuk e kanë ulë kryt me atë që kanë marrë, po edhe sheshin manë. Në të vërtet kjo është një ndër fletë pagesa e ndryshimeve që kanë ndodhë. Metodat e rezistences të vetdijshme apo të pavedishme janë të ndryshme. Munet njeri me ja lonë fajin gjithkuj edhe kërkuj, po ai mbetë si gavrra masi ta hekë gozhdën për kohë të gjatë. Hala, mas 50 a 60 vjetë sa janë bo në Gjermani, hala komë pa qisi pasoja të ndryshimit mas luftës II kur ka depërtu demokracia.

Ai tipi jo që e ka myt veten, po dy sabi i ka mytë. Jam mase i sigurt që kryekëput përqisi konfrontime me realietin.

Ata thojin, bile për fukaran, zgedhi teshat që të bijin tamon, qato janë ma të mirat.

Ma kanë pshtellu referimin[redakto | redakto tekstin burimor]

Koha net "ma ka pshtellu" referimin për pikën 3-4 në një pjesë më poshtë po nejse e paskan qitë pjesen e 6-të të intervistes "Veton Surroi: E ardhmja e pasigurt evropiane e Kosovës". Secili e dinë që Kosova s'ka kah me majtë herdo kur do ka me hi, nejse pe ja zo që o a fol si ata sms me fjalë të kodume se logjikish pikë së pari Kosova është në Evropë, po së dyti fjala është për BE-në e për këtë punë ajo vjenë vetë, sepse me këtë term po menonë me bo partner tregtar e kosovarve s'oshtë ka ju ninë. Së paku qyshtu folet allashqiptarçe.

Nejse, kemi të bëjmë me tuxharë pra. Çka i ofron BE-ja Kosovës, çka ofron Kosova BE-së. Kosova i ka ofru deri qitashti BE-së së paku stabilitetin përreth saj. D.m.th nuk e ka pengu as me kaçak as në kurrfar mënyre me bo tregti tuxhari së paku jashtë Kosovës. Po çka i ka ofru BE-ja Kosovës deri tashti? Ndihma si me i nalë format e pengimit të zhvillimit të tregtisë së tij, masi që populli i Kosovës u çnderu. Dhe krejt kjo nën petkun e humanizmit. E tashti ti mana ligjerata sa të dush, po BE-ja ma shumë e ka dertin e elementeve kaotike që mujin mi sjellë pengesa në zhvillimin e tregtisë së saj se sa që e ka njetë me ndihmu mirqenjen e kosovarëve. Gjendja e mirëqenjes së njerzëve në Kosovë është në atë nivel sa të mbahen nën kontroll elementet kaotike. Këtë përfundim po muna me nxjerr nga 6 pjestë e ligjëratës. SHIK e pa shik, anej e teknej, pasi që kanë qenë ato struktura, BE-ja ka mujtë me i eliminu, po diku e paska pas mizën nër kapuç që une po e quaj "elementin kaotik". Logjikish po i bjenë që strukturat që e kanë mbajtur elementin kaotik nën kontroll janë financu nga vetë BE-ja e me kalimin e kohës nga buxheti i Kosovës.

Une as nuk jam për as për kundër elementin kaotik përderi sa kjo BE nuk vjenë me bo pazar si burrat me popullin e Kosovës po zgjedhë kanale tjera (Kosova s'ka pas mretë që me bo me ta pazar, populli e ka fitu, populli është posedues i saj.). Deri sa nuk ndodhë kjo, elementit kaotik i kisha thonë mshoni vlla jashtë Kosovës se na mytet prizatzotit. Përndryshe ka me kriju një sistem nga kaotët e paralel tu e formu atë sistem ka ona tjetër kanë me lind elemetet kaotike. Sot pi thomë "luftë e ftohtë qytetare" neser bohet e nxehtë, po rregulla te shqiptar kur t'bohen nervoz nërmjet veti kaotët i mshojin kojshisë s'mujin mi bo dishka dalin n'defanziv edhe bashkohen teton prapë. Popull ilir. S'ka mret. Teton janë mretni n'veti. Disa ma zhvillum kanë duru hajt se po zbuten tjert, e tu duru e tu egërsu vetë[54]. Është qarkë që vetem në mënyrë demokratike në kuptimin e plotë të fjalës ose armiku i jashtëm mundet me ndalë përkohësish deri sa edhe armiku të futet në qarkë. Ai sistemet serbe vetem me asgjësim të popullsisë shqiptare kanë mujt me fitu toka, po me sundu nëse mund të quhet ashtu dhuna fizike mbi popullin kanë sundu përkohësish fizikisht deri sa nuk janë mbledhë kaotët në anën tjetër. Sundim të përparum në forma të tregut pa dhunë nuk ka pasë peget kurr. Është qasi filozofie që bartësin e saj nuk e lenë të ketë besë te i huji, mër zhduken, asimilohen bartësi, po mu nënshtru nuk nënshtrohen filozofia. E vetmja formë e përjetshme e qetësis, e paqës, është demokracia e vërtet në plotë kuptimin e fjalës ose zhdukja fizke e gjithë bartësve të saj (shqiptarëve). Ai Enveri, Enveri e ushtart e tij n'Tropoj janë dridhë kur e kanë kry shërbimin ushtarak. Qashtu sistemet (n'perandorit) ranë që janë konë aty pari. Qe tashti e ka marr ky neltë qohet ai atje poshtë. S'ka vetem demokracia e plotë. Përndryshe bashkohet një parti për me sunu, hala pa u bashku ajo kërsasin minat n'onën tjeter.

Upss!!! Elemet kaotik pa lidhje (peget nuk janë shqiptar), tucana, i ngucin vetem ata që i njohin. E panjohura është rreziku ma i madhi për ta. Se tishin konë si Çerqiz Topulli, moti kishin livrit plotë sene. Kurrfar dallimi prej Serbi me Rumelin, turq hesapi, vetem i kanë kthy xhamiat n'kisha. Ja kanë fut formatim ploqes muslimone e kanë bo ortodokse me një listë, shqiptar i ka njekë - sektore të pa formatushme.


 1. Unë jam Zot i vetëvetës
 2. Nëse paraqitet rasti që nuk jam, atëherë vije në fuqi ligji 1.

Ploqa e gramafonit me DVD[redakto | redakto tekstin burimor]

Ishin konë pas taku traka e magnetefonit me ploqen e gramafonit edhe e kqyrshin qysh pe ankohet traka e kasetefonit për DVD-ja, shumë shpejta, t'kqija thojke s'pi marr veshë. CD-ja vetem rrike tu qeshë. [55]

Mungesa e sistemit të filtrimit dhe orientimit të dukurive të reja sjell rezistencen e pakuptueshme të njeriut. Si pasojë e kësaj vije deri tek izolimi i panevojshëm që pasqyrohet me ngecjen e shoqëris si tërsi. Është për tu thënë se energjia e cila nevojitet për krijimin e rezistencës së mirëfilltë është shumë më e madhe se ajo e filtrimit dhe orientimit. Ky përfundim, së paku rrjedhë prej ligjeve themelore të fizikës mekanike.

Vërshonë uji. Ke dy rrugdalje. Kanalizimin e tij ose ballafaqimin. Në fund edhe ballafaqimi ka nevojë për kanalizim. E vetmja mundësi është që të kalojë anashë ballafaqimit e të mos e vërshojë një pjesë të caktuar (trekëndësh shumë i vogël).

Si do që të jetë ky problem dhe problemet tjera të shumta të ngjajshme janë po thuaj se ndër gjihë ne. Po më duket se jo vetëm unë po edhe bashë ka ademika nuk janë tu mujtë me pranu që me paraqitjene e "prodhimit" masiv të mendimeve, se produkteve te na ende nuk ka ndodhë, ka ndryshu natyra shqiptare në masë të madhe. Tani luftimi i ndryshimeve të saj është luftim i vetë vetës. Përkëtë deri qiashti shka pashë prej fizikës, kanalizim, kanalizim deri sa ta bonë një copë tokë për mi ngrit një asi kulle që lëshon një rreze drite për me ditë anijet ka me u orientu. U myten kapitenat e anijeve tu e vetë njoni tjetrin ka me shku. hahahaha

Traka e magnetefonit me ploqen e gramafonit u qunë e thanë po qe ku e keni, e kulla përfuni oqeanit e asnjë xixë nuk e qitke. Te mbledhen albanologtë ta bojin një kull që e ka krytë mbi sipërfaqen e oqeanit atëherë shkojin puntë ndryshe. Qe besa edhe Hipi, edhe anëtart e partive veq ja nisin me noto ashtu si i ka hije. Gjuha është vegla më primitive pa standartizimin e përdorimit të së cilës njeriu edhe sot asgjë nuk mund të ndërtojë për merakë.

Kurgjo e re[redakto | redakto tekstin burimor]

Kurgjo e re, mut i njëtë, koha po ngecë.[56] Gjithë merren me probleme mbi temelet problematike. Po une nuk jam ka shohë kurr një dallim prej partive. Gjitha partit universale. Peget nëpër qoshe gjenden disa parti që kanë marrë anë po zëri atyre nuk ju ndihet. Ku ka dallim PDK prej LDK-së, vetem personat që lirisht mujin me kërcy prej njones në tjetren - së paku sa i përket pragrameve e idelogjive, oranizimit të brendëshem.

Në bazë të krahasimeve të mentalitetit të simpatizuesve nga fillim i krijimit të tyre dalin, rrjedhë:

 1. LDK - paqësore e përjashton përdorimin e dhunës jashtë dhe brenda.
 2. PDK - agresive që nuk e përjashton dhunën jashtë dhe brenda.
 3. Une - hahaha - sqaeim brenda, paqësoro-agresiv sipas kundërshtarit jashtë.

Nuk janë supozime po prej vëzhgimit gjatë kohës së themelimit. Nejse LDK - "Lidhje" në kuptimin jo partiakë por në kuptimin lëvizje për bashkim dhe çlirim politik. Detyra të saj, mbleja e 3% dhe afrimi i ndihmave personave që nuk e kanë gjetë vetën në kaos, në një farë mënyre më shumë mbështetje morale populsisë, përforcimi i bindjes se individi nuk është i prekur vetem si individ me një fjalë "shka t'bohet, bohet me shqiptar". Ka arritë të ndërtoj një rrjetë njerzish që disa e kanë marrë si struktur partiake. Gabim mendimi, janë konë njerzi që si "hobi" janë marrë me krijimin dhe mbajtjen e rrjetes. Pëderi sa me angazhimin e tyre u kriju rrjeta një pjesë e shqiptarve ka punu për vete. Kanë kriju pakë materie janë kapë sipër nyjave në rrjetë të LDK-së në formë paraziti. Rasti.

Mbledhja e të hollave. Hy vetem, dalë jashtë me dy që do të më ndihmojnë. Takojë personin që nuk i ka pagu, ai është i njofshëm për ata dytë nuk e disha. I flasë me sjelle më të larta pedagogjike që mundem, tu fol me të, tipi ja shtin thojtë në fytë. Nejse, e kallxovi veten që është i fortë, nuk ja prisha i dava në mënyrë diplomatike, trimat fizik i duhen popullit, ka punë edhe për ta. Ecni trima, se bashë ju mu kini dashtë, drejtë e te magjupt që nuk i kishin dhonë paret. hahahahah. U pa trimnia, trim me të njofshme. Tem bon qashu nervozh qe met ju bo si njoni i rrethit Gjakovës, u hi n'fesat e kanë lonë vetem e ka honger dajakin qashtu mo, mas tre mujve u kthy e nxerri t'rrenen edhe t'ju ka hi shkelma atyne që e kanë lonë vetem. Kallaj me konë trim me tonin. Kapni mër shtin nëpër shkolla t'natës.

Gjenerat e nemun[redakto | redakto tekstin burimor]

Gjenerat apo
Bjeshkë nuk e di
Emrin dikush
E ka dallashitë
Se për të nemun
T'nemun ishim konë
Dertë për babë
Dertë për nonë
Po ardhmërin
E fëmijës ku
Mi lonë,
Vetem le ta dinë.
Gjenerat e nemun
Jem konë.
Dashtë Zoti
E këtë udhëtim
Kotë nuk e kem bo.
Pa marrëveshje gjeneratash
Këtë botë me lonë.

Prej lahutës në kitare e t'nup në tastier të kapitalizmit partiak[redakto | redakto tekstin burimor]

Kurgjo e re vetem qikjo, në pikën 3-4. Për që PDK dhe LDK nuk janë parti në frymen evropiane (u metë me thonë për pari të sisteme shumë partiake) teton e dijim. Une nuk komë mujt me vërejt se ndokush ka lëvizje të popilikanit. Ka disa imitime po sjelle politikani nuk ka. Për nga botëkuptimet janë "komunista arrogant (fryfsha)". Krejt ata që janë në gjendje me lujtë lojë politike janë lergë këtyre partive. Edhe nji thmi mi vetë n'Kosovë shka bon qeveria a paramenti t'thot se bojin shka ju thojin t'hujtë. Në faktë ky është problemi. Është problem shumë interesant, sepse kanë ardhë në pozita udhëheqëse e nuk janë të vetëdijshëm që i kanë ato pozita. As nuk i lëshojin as nuk janë në gjendje me udhëheqë. Ndoshta oshtë interesant edhe pse osht kështu. Pi lojim muhalifet e përvojës e muhalifet e llojit të ngjajshëm. Kemi të bëjmë me persona të cilët në faktë kurr në jetën e tyre nuk kanë pasë interesim për politiken si veprimtari. Shumica janë hi për rroga. Për qe u konë qishtu edhe janë ardhë kishe të UNMIK-ut e të organizatave të huaja e qita të hujtë me bo dishka në këtë drejtim e jo vetem mi shti paret në xhep. Nuk e di, nuk e di vetem prej së largu fitohet përshtypja që të ekspertë e hujë kur po vijin atje pi harrojin misionin etik të profesionit të tyre, po i nxjerrin disa suksese me trika byrokratik e politik edhe pe ja therrin. Në fund rezulltati i zhvillimit të partive xero.

Tisha konë dikush që vetna si qita Dell, Feith e qisi që kanë lidhje e kisha provu me kriju lidhje partiake me partit e shteteve që janë ko neltë. Kuptohet se secili treg i ka vështërsit e veta por struktura organizative e ndërmarrjes (partis), së paku ajo e brendshmja ka nevojë për njohuri të mbledhura nga përvoja. Krejt qita që po mirren me politik janë tu marr pare badihava (nuk po foli viq hajt). Jo përdishka, po nuk jonë tu u zhvillu. Logjike në kësi rasti kur paraja shërben si motivacion është krijimi i pengesave për me ardhë deri te ajo. Jo me ju nalë, p.sh. në koftë se planifikohen për ta 100 ero, atëherë deri ti merr ato së paku për 50 ero me ju kriju pengesa që pasi të kalojn me konë ma të zhvillum nga aspekti i veprimtaris poltike. N'krejt boten ka intervenca (akraballyk) po edhe niveli i përdorimit të tyre duhet me u ngritë. Në këtë drejtim duhet me pri vetë Hashim Thaçi, e këta që ju prijin partive. Është tmerr kur ndëgjon njeri që për me hi në një vend të zakonshem të punës mu marrë parasysh përkatësia partiake[57] (kjo i ka shatrru shumë kapacitete të Kosovës që vetë udhëheqjes politike të saj kanë me ju nevojit si ilaqi për sy, nuk e kanë forcën e Enverit që me eliminu a neutralizu sipas qefit, kan gjendje krejt tjetër). Kësaj i thojin luftë e ftoftë qytetare. Prisit e partive duhet me u ulë edhe vetë mi bo rregullat e lojës, mi ngritë nivelin nga lufta e ftoftë në "fjala mujtas", përndryshe me të vërtet kanë me dështu së paku në histori kanë me hy si të tillë.

Fundi i kësaj "lufte të ftoftë" ka me qenë që në skenë kanë me dalë ftyra krejt të reja që janë interesu për politik me të vërtet por që janë eduku jashtë çdo ndikimi të edukatës shqiptare, "krejt fusha" kanë me lujtë me vlera kombëtare si me qenë monedha këmbimi. Kurgjo nuk u konë deri qitashti. Kush nuk merr vesh shka jomë ka du me thonë, pi thomë shull-shqip (e ta përcjellin historin e gjermanëve prej Adenaus e knej, kurkush që e ka njetë mu bo faktorë nuk bjenë me qefë nën ndikim të plotë të tjetrit) : është vështirë mu bo faktorë nëse nuk e krijon bazën. Kjo është përgjegjësia historike jo e vetem njonit por e gjithë kryetarve të partive. Amerika, amerika po edhe ajo lodhet dikur.

Provhmp.PNG

Me të vërtet në radhë të partive janë tu mungu edukatortë e partisë. Mër në kuptimin e mirëfilltë EDUKATORË. Jam i sigurt që në Kosovë ka, po janë duke ju ndejtë punës së edukatës largë nga frika e keqkuptimit (i përqeshin antartë e partisë me bo najkush me ju fol seriozsht për edukatën partiake, "a po të doket që jena thmia, hajt se i dijim kto punë" - i din, i din veq nuk po i zbaton e paret je tu i marrë HARAM).

o baco ka detyra që me këtë organizim nuk kryhen kurr. Nuk e di sa kohë po menojin që "ec kungli për mi ujë".

Kushtetuta demokratike[redakto | redakto tekstin burimor]

Kushtetuta demokratike ka vetëm dy ligje

 1. Unë jam Zot
 2. Nëse paraqitet rasti që nuk jam, atëherë vije në fuqi ligji 1.

Në praktiken i bjenë

1 krye klasa: // kjo është krye klasa e cila është trashëguese për gjitha nënklasat
1.1 shteti është i gjithë qytetarëve të ati shteti
1.2 drejtat e njeriut janë të paprekshme
1.2.1 e drejta fizike (trupi fizik me gjithë pasurin materiale)
1.2.2 e drejta krijuese (dashuria e personit për forma të ndryshme lidhëse)
2 klasa e zbatimit
2.1 e drejta e dëshirës e cila zbatohet nëpërmjet sistemit të krijuar nga 1.2.2 në kombinim me 1.2.1.
2.2 nëse nuk funksion njëra nga klasat e krijuara nga pika 2 atëherë vije në fuqi ligji 1.
 • dashuria përkufizohet si shprehje e dëshirës reciproke të së paku një personi ndaj një personi (apo pike të pa pushtuar nga dashuria e personit tjetër më parë).

futja e çfardo ligji që shkelë dashurin bie ndeshë me ligjin 1. sepse dashuria është nevojë e njeriut e ajo zakonisht ngacmohet nga dëshirat e tjerëve.

Deri më tani ka qenë e njohur shprehja "para ligjit të gjithë janë të barabart" duhet mu bo "para kushtetutës të gjithë janë të barabart" sepse ligji munet mu nxjerrë edhe pa dijen e qytetarit. Për këtë shkakë është gjykata kushtetute e cila shërben si pikëpremje mes demokracive teorike dhe praktike. D.m.th kontrolluesi teorik i sistemit qeverisës të ndërtuar prej tri shtyllave ku secili element secila lidhje e tyre e trashëgon kushtetuten. Përndryshe i bjenë që qytetari të mos ketë mundësi të menjanojë shkakun e sëmundjes por vetëm të zvogëlojë pasojat e saj. Në praktik i bjenë pse me shku te doktori që më tregon si shërohet sëmundja. Le të më tregojë se si pasoj e çfarë dukurie është çrregullimi pastaj e shërojë veten nëse është mundësia nëse jo më ndihmon dhe pastaj di që të kemë kujdes nga shkaku. Pse me bo shpenzime pa pas nevojë.

Nejse

Kushtetuta
Gjykata
Sistemi i qeverisjes
shtylla e sigurimit të sistemit shtylla e përparimit shtylla e mbrojtjes së përparimeve
zakonisht ushtria zakonisht sistemi parlamentar me në krye kryetarin e shtetit dhe kryeministrin, të integrume e kanë sigurimin e sistemit dhe të përparimit s'ka

Nuk e kanë gjitha këtë sistem por skeleti i tonave oshtë qishtu dishka "mat e prejë vetë" qytetari nuk munet mu thirrë në kushtin d.m.th që u hi në marrëveshje por thirret e ballafaqohet me sistemin. Janë sisteme që vetë defakto janë kushtetuta d.m.th e kushtëzojin njerin patë e nuk patë qefë ai. Kjo nuk mund të jetë demokratike ashtu si trumpetohet d.m.th shumica vendosë deri në sferën personale (imtimitet) të njeriut. Në praktik i bjenë që nëse vendosë shumica me t'myt atëherë kanë të drejtë, sepse shumica ka drejt a ndryshojë kushtetuten e ligjet e saj deri në fund, është demokraci praktike nuk është teorike. Kshtu që mes me hupë kohë, pe të mysim mes na za për të madhe, mes na hupë kohë lena të vazhdojmë na me tonën. hhahaha.

Po në Kosovë me durimin ndaj shkijeve janë tu lind disa sene interesante. Po Serbia oshtë ka i prish puntë me ato intervenime pa lidhje. Aty janë munu me kriju qitë shtyllen kontrolluese - mbrojtëse të të arriturave po shtosi oshtë që edhe ajo i nënshtrohet kushtetutës e ligji prakik thotë që me dallavere e pa dallavere shumica ka përparsi me t'myt (nuk ëhtë fjela për shkije por në përgjithsi). Kurgjo të re nuk kanë bo. Donë e kërkun. Janë sjellë si pordha nëpër klina, prapë se prapë nuk kanë arritë me kriju "të drejten praktike të qytetarit" sepse janë hi për nivele më të larta, d.m.th me zbutë dhimtë e pacientit jo me e kontrrollu shkakun që në faktë nuk paraqitet si sëmundje vetem në Kosovë, por heren e fundit, së paku sipas ankesave të demokratëve edhe në SHBA.

Kushtetuta
Gjykata (gjysmë automatike, referendumi, mini-referendumi për nën-klasa)
Sistemi i qeverisjes
shtylla e sigurimit të sistemit
(automatike)Ushtria, policia, sigurimi i përgjithëshem
shtylla e përparimit
sistemi, gjuhët e sistemit (p.sh. sistemi "+" në gjuhë "plus" ose "edhe" ose "dhe" etj. ), funksioni hyrje (shtylla e dëshirave) - gjendja - dalja (në shtyllat e dëshirave), mini-referendumi për klasa.
shtylla e mbrojtjes së përparimeve
Familja (individi, "voja a pula"), mini-referendumi për nën-klasa. fetare, gjuhësore, lidhje (dashuri reciproke) të ç'fardoshme që shkojin duke trashëgu vetit e mbiklasës.

Pjesa automatike e gjykatës shërben për krahasimin e të dhënave dhe variablat (e vjetra ka përparsi, e bllokon të renë përderisa nuk zhvillohet për të renë referendum ose mini-referendum (vetëm të interesuarit për atë pikë, variabla lokale), gjysmëatomatike ata që i fusin të dhënat për nënklasat

D.m.th sipas muhalifeve perandoria osmane (edhe romakt peget qashtu, se nuk munesh me sunu me kamxhik për aq kohë), ka kah shku vetem sigurimin e sistemit e ka shkatrru tjerat krejt i ka shkatërru ose i ka marru vetë shoqëria. Përndryshe nuk kish pas sukses aq shpejtë. S'ka pas me shka mu marr tjeter sanë vetem me shpërthy kufij e me shti në xhi të vetin toka, njerzit nuk i ka ngucë, përkundrrazi ju ka japë të drejtat që ju kanë marrë sistemet e vjetra. Vlerat e njerzëve dhe dashurive (klasave) të tyre nuk i ka prekë vetëm ju ka japë vëllim për qarkullim më të haptë. Nisoj peget ja ka bo edhe Muhameti, shpërthe mure, edhe peget në fillim lej tatimet lokale ma të vogla se sistemi paraprak. Me kalimin e kohës nga lidhjet e forta të nënklasave janë formu klasa (parti). Krejt shka u konë përpara tij e ka fut në sistem e vetë (1, a ma shumë njerzi njisojë oshtë nga pikëpamja mendore kur qëllimi është i njëjtë) e ka majtë sigurimin e sistemit. Kjo po i bjenë, kur e kanë provu me përforcu sigurimin e sistemit me klasa, automatikisht e kanë hupë qëllimin d.m.th teoria (hyjnorja) ju ka nënshtru fizikës. Me fjalë të tjera vëllimi i ujit (sigurimi i sistemit) shtrihet deri sa të zatet në "bregë". Bregu i sistemit duhet me konë fizika, pa marr parasysh nga jashtë apo brenda. Përbrenda ka qenë shumë ma vështirë mu kriju bregu sepse njerzit kanë qenë të informum, jashtë në pyetje ka qenë iformimi i njerzëve s'ka mujt me depërtu.

Në fund po i bjenë që si u nisë idea nëpërmjet fizikës ka kriju informata dhe nëpërmjet saj ka pasuru fiziken. Nuk ka nevojë me luftu me armë përderisa ke mundësi me shkëput lidhjen fizike me hyjnoren tënden dhe të kundërshtarit. Kur ta shkatrron tënden sa je i fortë qaqë je i dobtë, varsisht qysh shoqëria e bonë moden. Nëse moda i shkonë përshtati armikut je shumë i ndieshëm.

Çaty për çaty Delli dhe Vetëvendosja[redakto | redakto tekstin burimor]

Delli çaty për çaty u pajtu me Vetëvendosjen dhe u anku që vetem Vetëvendosja po ka qefë mu ni t'u anku. Peget Delli po ankohet për diktatur të Vetvendosjes (Dell: “Vetëvendosje” do që vetëm ajo të dëgjohet)!!!. Lexo vetëm lexo vetem lexo :

Delli tha se pa zbatim të ligjeve ndaj atyre, të cilët i bëjnë dhe zbatojnë ato, nuk ka sundim të ligjit.
Vetvendosja tha Vrasësit e Arbenit dhe Monit u kthyen pa u ndëshkuar në Rumani

Muhalifet rreth identitetit kombëtar[58][redakto | redakto tekstin burimor]

Muhalifi i shekullit. Shqiptart identitetin e tyne e kanë pasë kur kanë qenë edhe më të "dobët" përnga ndikimi e sedel mo tashti. Ç'farë muhalifi pa kryp. Simas kësaj logjike shka pi bjenë tashti mu konë shqitart në Serbi, në Mal të Zi, në Maqedoni e në Greqi? Ç'farë identiteti pe ju metka atyne? Identiteti kombëtar lidhet për elementet (vlerave) e përbashkëta të pjestarve të kombit. Zakonisht në sipërfaqe ato shprehen nëpërmjet disa simboleve që simbolizojnë disa vlerat dominuese tekë pjestarët e ati kombi. Sa kile janë, ajo është irelevante, me rëndësi ashtë sa mirëmbahen ato nga pjestarët e ati kombi. Ka kopuk shqiptar kjo nuk do me thonë që ajo është vlerë kombtare e shqiptarëve. Simbole që i di që janë mirëmbajtur konstant: Flamuri, Lidhja e Prizrenit, Skenderbeu edhe Besa (nejse kjo e funit u luhat në kuptimin e gjërë pak pas keqpërdorimeve nga jashtë e nga brenda por për këto të parat nom-nom u majtë). Kultura që krijohet nga këta pjestarë që e mirëmbajnë këto vlera është kultur kombtare shqiptare, tjerat kultur shqiptare (lokale, reperave, muhalifxhive, kosovarve, dibranëve, çamëve, etj.).

Upss!!! edhe Ëndrra e realizimit të vendimeve të nxjerrura nga Lidhja e Prizrenit.

Ej a jonë mshel shkollat, a jonë mshelë mjetet e informimit a shka u bo vlla që po dalin këta takahyta n'sipërfaqe.

Shembull të mirëmbajtjes: Vjedhë hejni edhe kur ta kap zori thot jamë shqiptar qohesh e i thu je hajn, mes em flliq prej meje kurgjo mes prit.

Shembull i mirëmbajtjes së vlerave kombëtare te shkijet pjestari i mbanë ma mirë se shteti. U ra kombi serbë në individ, s'ka institucione që i mirëmban vlerat kombëtare serbe OSE oshtë kombë që dominojnë vlerat kriminale.

Demokracia teorike dhe praktike[redakto | redakto tekstin burimor]

Teoria:

Nëse kushtetuta në krye klasën e saj e ka të shkrume se vendi d.m.th shteti është i gjithë qytetarëve të ati shteti atëherë ai shtetë sipas teorisë është shtet demokratik. Sipas logjikës gjitha klasat tjera të programit duhet ta knaqin kryeklasen përndryshe nuk starton programi (së paku ai teorik).

Praktika:

Demokracia e mirëfillt në praktikë është dominimi i pjesës dërmuese pa marr parasysh shka thot pjesa tjetër.

Kapgabimi

Është diferenca në mes demokracisë teorike dhe asaj praktike. Shembuj të kapgabimeve nga teoria nëpër shtete të botës ka tyrli-tyrli po tonat shërbehen me ligjin d.m.th me metoda të klasave të kushtetutës. Shembulli ma i mirë është ligji i dylberave (bylbylave). Kapja e sa ma shumë gabimeve mund të vije vetëm nëse paraqiten zëra që thirren në demokracin e shtetit. Sepse nëse shkelet e drejta e një qytetari atëherë ai shtet nuk mund të thirret demokratik në teori. Për realizimin sa më të rrjedhëshem të demokracisë teorike nëpër kushtetuta futen klasa që e përkufizojnë drejtat e njerut. Mirëpo këto nuk janë të precize as në teori. Precizja e thjeshtë është "e drejta e njeriut kufizohet me prekjen fizike të tjetrit". Mirëpo njerzit si mbetje nga e kaluara në trunin e tyre kanë aspirata më të larta sa i përket të drejtave të tyre njerzore, dinjitetin, sferen e ndikimit, qëllime sunduese. D.m.th të drejtat e njeriut duhet mu fut në krye klasë.

Tashti për me nxjerr shkallën relative të demokracisë duhet me kqyr mentalitetin e njerzve. Si do që të jetë nëpërmjet teoris, teoritikish është i mundshëm rritja e kësaj shkalle në mënyrë spirale nga profesionalistët (gjykata). Po për tu arritur kjo duhet informata mbi zbatimin e demokracis teorike. Në mungesë të informatave pjesa dërmuese në praktik e shkelë pakicën dhe si rezulltat me kalimin e kohës demokracia në letër dhe ajo në prakikë me të vërtet realizohen por gjatë asaj kohe dikush u zhduk, d.m.th. ngulfatja totale e lirisë.

Në rastin e gjuhës maqedone për shqiptartë kemi të bëjmë "sferen e ndikimit" të shumicës.

Loja me votë t'Nasradinit[redakto | redakto tekstin burimor]

Nëse merret që ekzistojnë votë e Nasradinit, atëherë duhet me lujtë lojën si me ekzistu përnima e mes mi përzi. Kërkush s'ka shka me bajt dertë për seleksionimin e vove t'Nasradinit dhe t'Zotit. Secili njeri që donë me ja tregu fëmijës vetë historin duhet të përpjeket mi klasifiku gjërat ashtu siq kanë qenë, përndryshe e merr n'qafë. Një njeri nuk munet me qenë një popull. Mreti nuk vjenë prej trupit të popullit, mbreti nuk mund të ketë kombësi sipas gjakut por sipas kishës a xhamisë. Gati 99% të mretëve janë të përzimë nga gjaku. Faktë që ata ndikojnë në mentalitetin e popllit ku kanë sundu, po thjeshtë është ndikim që me kalimin e kohës është si pikë uji në detë (shiko p.sh. Gjermanin lindore). Ta shpjegosh historin e një populli nëpërmjet shpjegimit të historis së një mreti nuk është histori shkencore por keqpërdorim i saj sepse mreti nuk rrjedhë nga populli.

P.sh

Mreti korr fitore - populli është kundër tij d.m.th jo që mreti nuk është përfaqësues i të arriturave historike të ati populli por përkundrazi. Dhe sipas rasteve të historisë së paku tekë popujt e vetëdijshëm, mreti nuk ka qenë asgjë tjetër vetem si sundimtar (ke sunduesi i huj apo i vendit, sundues është).

Provhmp.PNG

Është për t'u qeshë ngjasjshëm me besimtarët e feve edhe me adhuruesit e mbretnive kur fryhen me mretin e tyre. Kur ata flasin me krenarin për gjakun e pastërt më vije të qeshë dhe të qajë se si mbanë toka këso budall që flasin e që besojnë në logjikë pa logjikë.

Për me logjikë i bjenë me u mburr me trupi lëshon elemente për çlirimin e tyre që në historin e popujve paraqiten brenda impulseve të shkurta kohore si vektorë të zhvillimit të popullit .

D.m.th vektorë që paraqitet në vektorin e rezonances së popullit. Sa do i vogël që duket në shkikim të parë në krahasim me atë të mretit kur të merret parasysh që pas tij qëndron numri më i madhë atëherë shihet që ndikimi i tyre është shumë më i rëndësishëm se sa i mretit.

Po i bjenë vektori i elementeve të popullit është (synonë) liria apsolute që në praktikë i bjenë kaosi pasi që populli ende nuk e ka arritë vetëdijen aq të lartë apo pasi që nuk ka sistem qeverisës që mund të qëndronte pezull pa e pas dikush nër komë t'veta. hala nuk ç'pikë fija, fije për secilin qytetar që vetë ata mi majtë si porcë në ajër. Nejse fija është e paramendune (Kushtetuta, Ligji) po në praktikë është vështirë të zbatohet.

Nejse, secila formë e re e sistemeve të shekullit të ri premton liri për sa ma shumë vetë (së paku për të mbledhë simpatizues), për këtë qëllim në fillim edhe shkonë me "lumin e popullit" po me kalimin e kohës shkon drejt ngulfatjes (pse e qysh, ka sa të dush kombinacione funi i të cilave është : në gjene të njeriut ka edhe gjene t'majmunit, me vetdije a pa vetëdije me kalimin e kohës dalin në sipërfaqe). Rasti më i mirë është Maqedonia.

D.m.th sipas eksperimenteve në Maqedoni po i bjenë që aty osht tu provu krijimi i "auto chek it" të sistemit partiak. Përderisa partit i kryjnë puntë e veta d.m.th i zbatojnë në teori komandat e kryemajmunit, shoqëria civile është "auto chek it" i zbatimit praktik të atyre komandave. Prej kësaj po rrjedhë ajo fjela magjike "kush nuk është kundër është për".

E mësimi nga historia e Shkupit për masat e gjana shqiptare i bjenë: Mos shpenzoni energjin e jujë për me hi në Evropë (ajo vjenë vetë) po sjelli rreth vetes, se njëher shqiptart e kanë hongër "t'hu hi në Evropë" (tu e përzonë perandorin osmane, thikë mas shpinës).

Hajt se ai Ali Ahmeti po më doket u konë n'luftë, për ta adrenalina duhet me konë burim i energjis. Pa e kapë adrenalina nuk hin si ai "partizani n'mes ushtrisë talionve me ju majt ligjerata".[59]

S'të lojin me punu bre!!![redakto | redakto tekstin burimor]

Kur populli kërko liri, sipas logjikes matematikore i bjenë që populli është i ngulfatun. Natyrisht ata aktivist që veprojnë për lirin bojin parashikime qysh mi ngulfatë prapë (dikush ma pakë, dikush ma shumë, përndryshe nuk luftojin për liri por për kaos) por deri sa nuk çlirohen nga ngulfatja aktuale ata me dashje a pa dashje luftojin për lirin nga ngulfatja (së paku deri sa të krijohet e reja). Ky rrymim d.m.th. frymarrja e lirshëme në biologji mund të përshkruhet si frymarrja e njeriut. Ku ti kapë organet e frymarrjes sëmundja, trupi i njeriut nuk ndiehet mirë. Për këtë qëllim trupi lëshon elemente për çlirimin e tyre. Pas çlirimit dalin kimet e hunës (a qeliza tjera) që e filtrojnë ajrin. Përndryshe trupi mbushet prapë me organizma të huaj.

trupi lëshon elemente për çlirimin e tyre - kjo është zona e "luftëtarëve të liris". Ka dy lloje të këtyre elementeve në raste të lehta dhe të rënda. Në raste të lehta "teshtima" (aktivist). Në raste të rënda tek popujt këta elemente janë dëshmorë e disa prej atyre arrijnë të shpallen heronjë. Lojin gjurmë për kohë të gjatë në trup. Nejse ku dashta me dalë. Populli shqiptar që jeton në maqedoni i ka dëshmortë dhe heronjtë e vetë, i pëlqeu a nuk i pëlqeu regjimit aty. Ata duhet të zgjedhin a dojnë të i shpallin edhe si të shtetit Maqedon apo jo. Logjikisht ata janë dëshmitarë të rrugës së popullit që është pjesë e shteti Maqedon. Po mos të kishin qenë njata dëshmorë, shteti Maqedon ende do të ishte shtet diskriminues. Ky është realiteti. Ata duke kërku lirin e frymarrjes për popullin e tyre ja kanë japë një të shtyme shtetit të atëherëshem drejt një shteti me drejtësi njerzore, pa marr parasyshë që kjo shkallë ende nuk është arritur.

E ku dashta me dalë, shoqërit civile, institucionet e format tjera të organizimit të popullit apo individëve që kanë për qëllim që secili njeri në maqedoni të jetojë si njeri i lirë, e kanë për detyrë të përkujdesen për mbledhjen e dëshmive sepse ato janë dëshmi për pasardhësit që do të jetojnë në atë vend (në atë vo t'Nasradinit, nejse asnjani prej dëshmorve shqiptar nuk ka pasë qëllim zhdukjen e shtetit Maqedon (qysh e kanë njetë disa shkije t'Kosovës), sepse ky shtet nuk ka ekzistu).


 1. ^ [1]
 2. ^ [2]
 3. ^ Dell: Strukturat paralele - struktura kriminale
 4. ^ Mirë ish konë, po vetem Kosova në OKB nuk i tutet Kasperit
 5. ^ [3]
 6. ^ [4]
 7. ^ 00:47 - 01:00
 8. ^ 00:00-1:53, mbrojtja e interesave kombtare shqiptare është automatikisht mbrojta e interesave të bashkimit europian. Nuk ka lidhje me nacionalzmin, fe apo ku ta di, siq duket në shikim të parë. Është çështje e tillë se po su zgjidhë e drejta e vretë vetë-vetën d.m.th kombin shqiptarë. Për këtë çdo provokim, çdo sjelle, çdo trysni e BE-së është nxitje për të krijuar ligje të qëndrushme brenda sistemit të vetë. Jam i pajtimit, po që sa vjetë kompenzimi material për këtë punë nuk është duke e dhënë BE-ja.
 9. ^ Po e përdorë gjuhën e atyre që mendojin kështu, nuk është gjuhë e imja, është gjuhë e armikut - më duket ka thënë njëri nga këngëtarët që ka kënduar anglisht (jo Edi Gradi, po njo tjetër si ai diqysh, regat muzik).
 10. ^ [5] kishat duhet mi majtë, a me bari mi majt a?.
 11. ^ [6]
 12. ^ më shumë muhalife të muhalles gazmore
 13. ^ [7]
 14. ^ Çka ka poshtë ka lartë - thotë një fjalë
 15. ^ [8]
 16. ^ [Bom, bom erdhen kopukat e manguat, prodhim natyrorë.]
 17. ^ [http://www.youtube.com/watch?v=lt-2rYThBQQ&feature=related
 18. ^ [9]
 19. ^ [10]
 20. ^ [11]
 21. ^ [12]
 22. ^ Mos harro, nuk oshtë lehtë. Kryetari i Republikës së Serbis duhet me i thirrë me i dorëzu gjitha armtë.
 23. ^ Kush knë po e mbronë këtu
 24. ^ E-du-art rak-del
 25. ^ [13]
 26. ^ Deri edhe erene e shpisë zjemit e kanë vjedhë e ja kanë shitë Mc Donaldsit për Big Tasty
 27. ^ http://www.g99.org/index2.php?pg=video_list
 28. ^ [14]
 29. ^ [15]
 30. ^ [16]
 31. ^ [17]
 32. ^ [18]
 33. ^ [19]
 34. ^ [20]
 35. ^ karikatuar : Jeton Mikullovci, 26 janar 2010
 36. ^ A të kish duru mileti i SHBA-së, ishin dalë Majk Hamerat me kolda ti kishin bajt thobtë)
 37. ^ [21]
 38. ^ [22]
 39. ^ [23]
 40. ^ Të folurit në Prishtinë, Të folurit në Prizren, Të folurit në Pejë, Të folurit në Gjakovë
 41. ^ ????
 42. ^ [24]
 43. ^ [25]
 44. ^ [26]
 45. ^ http://www.youtube.com/watch?v=kXs2wweQpFQ
 46. ^ [27]
 47. ^ Se ai u dal me trup të vetin, nuk i ka shti tjertë. Çisi Mic Sokola t'Egjiptit u mush shiptaria, dili oqeanit përball vetë, mes i shti tjertë.
 48. ^ Ma teper kerre Pekingu se Kosova banorë, parameno kur t'kthehen në bicikla e harro në njerzi?
 49. ^ [28]
 50. ^ Thaçi i Rambujes se jo qyky që oshtë sot, se ky e merr Lidhjen e na merr n'qafë. Koha e ha gurin e plaka ka thonë "s'o metë mi besu gishtit tonë".
 51. ^ [29]
 52. ^ Po ma kujton një profesor të mbrojtjes edhe një student në provim. Dojke me ja falë noten se i kish ra vlera asaj lande, edhe pi vetë haj qashtu palidhje "Shka osht demostrata". Tipi, s'folke. Tu bo nervoz profesori, pëlciti, zoni i shkojke n'kup qiellit, "po qysh mër spi dinë, po përçdo ditë para hunëve po të ndodhin". hahahah. Pat maru njeri, kryt ju ka pas kuq tu piskat, floktë thikë përpjetë. Edhe kta, material me kamiona e tu kqyr qysh mi kopju sipërfaqsoren e "perendimit"
 53. ^ Cirku në Bashkësin Lokale 1 milion artista nisen për Brodway e Holywood, sa përqind ja dalin matej bregut? Edhe mu konë gjeni, pa e përvojë badihava e ki mi thonë vetit artist, ju hongsha diplomat. Kurr nuk ju kisha japë pare prej buxhetit as t'rive as t'vjetrive pa e kallxu veten që e kanë seriozisht me u marr me krijimtari artistike. Çato pakë pare duhen për ata që i ka "nemë" natyra e jo për shpifana. Nejse, bile një orë në ditë me pasë populli ku me i ikë masakres politikanave. I kini lon t'ngujun me ftyra t'politikanave nëpër shpija para kutijave pleqë e fëmijë.
 54. ^ [30]
 55. ^ Emrat e redaktorëve për Hipin janë të rëndësis së ultë përderi sa nuk flitet për ta por për artikujt
 56. ^ [31]
 57. ^ nashta e ka stilizu/theksu po nuk osht tu rrejtë Secili qytetarë i Kosovës që e quanë tmerr këtë "dhunë partiake" duhet të jetë i lumtur për dy gjëra: së pari se mund ta quaj me zë të lartë dhe së dyti e ka mundësin me pa si kanë qenë në fillim sistemet që sot i quajmë demokratike. E gjitha tingëllon mirë d.m.th jepë shpresë por e vërteta është që tmerri do të vazhdojë por njerzit s'kanë me mujt me pa e ata që e shohin nuk kanë me pasë hapsirë mu shprazë, jo pse përdoret dhuna fizike e cila nuk përjashthet por se ky sort i njerëve zhvillohet aq shumë sa që jo që bëhet i paprekëshem po edhe i paaritëshem nga pjesa e popullit. Fati në Kosovë është që nuk është hapësirë e madhe (edhe të hujt me shkollimin e tyre e kanë bo mut) dhe kjo e ngadalson procesin (korrupcioni si pasojë e ldhjeve të dashurisë - familje, far e fis etj.). Kjo është qesharake por është edhe shanca e "njeriut të vogël" të lirë në Evropë. Po nejse kta ja komë thon diku si "A këndon apo vajton zogu në kafazë nuk e di, por në liri ai krijonë."
 58. ^ [32]
 59. ^ Momenti i Inercisë