Përmbajta e lirë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Logo e veprave të lira kulturore

Përmbajtje e lirë, ose informacioni i lirë, është çdo lloj vepre funksionale, vepër arti, apo përmbajtje të tjera krijuese që e plotëson përkufizimin e një vepre të lirë kulturore.

Përkufizimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Një vepër e lirë kulturore (përmbajtje e lirë) është, sipas Definicionit për veprat e lira kulturore, ajo që nuk ka ndonjë kufizim ligjor në lirinë e njerëzve për të:

  • përdorë përmbajtjen dhe të përfitojnë nga përdorimi,
  • studioj përmbajtjen dhe të aplikojë atë që është mësuar,
  • të bëj dhe shpërndajë kopje të përmbajtjes,
  • të ndryshojë dhe përmirësojë përmbajtjen dhe të shpërndajë këto vepra të derivative.[1][2]

Çështjet ligjore[redakto | redakto tekstin burimor]

E drejta e autorit[redakto | redakto tekstin burimor]

Domeni publik[redakto | redakto tekstin burimor]

Copyleft-i[redakto | redakto tekstin burimor]

Përdorimi[redakto | redakto tekstin burimor]

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Shënime[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Erik Möller, e.a. (2008): Definition of Free Cultural Works. freedomdefined.org. Vizituar në 20 prill 2015.
  2. ^ Richard Stallman (13 nëntor 2008): Free Software and Free Manuals. Free Software Foundation. Vizituar në 22 mars 2009.