Jump to content

PGM Hécate II

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
PGM Hécate II.

Hécate II është pushka standarde e rëndë snajper dhe pushka kundër-materialit e Ushtrisë Franceze, e njohur ndonjëherë si FR-12.7 (frëngjisht: Fusil à Répétition de caliber 12.7mm ose "pushkë përsëritëse e kalibrit 12.7mm"). Është prodhuar nga PGM Précision i Francës. Kjo është arma më e madhe e prodhuar nga PGM, e vendosur për fishekun .50 BMG (12.7×99mm NATO). Emri i pushkës rrjedh nga perëndesha e lashtë greke Hekata.