Jump to content

Palokë Gj. Berisha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Palokë Gjelosh Berisha (1935) është pedagog, profesor universitar dhe historian i arsimit nga Malësia e Madhe.

Palokë Gjelosh Berisha u lind në fshatin Gurrës të Malësisë së Madhe. Kreu Shkollën Normale dhe studimet e larta në Degën e PedagogjisëFakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës. Ka mbrojtur doktoratën në Universitetin e Zagrebit.[1]

 1. Puna edukative e arsimore e konvikteve të Kosovës, Prishtinë, 1986.
 2. "100 vjet dritë" Shkolla Fillore në Hot, Podgoricë, 1993.
 3. Zhvillimi i shkollave dhe arsimi i shqiptarëve në Mal të Zi 1878-1988, Ulqin, 1997.
 4. Shkollat dhe arsimi në Malësi të Madhe të aneksuar nga Mali i Zi, Prishtinë, 2000.
 5. Shkolla e Mesme në Tuz 1971- 2001, Ulqin, 2001.
 6. Shkolla dhe arsimi i shqiptarëve në territorin e komunës së Plavës dhe Rozhajës deri në vitin 2001, Prishtinë, 2003.
 7. Gjoni e Agroni në shërbim të arsimin dhe të shkencës, Ulqin, 2003.
 8. Shkollat dhe arsimi shqip në territorin e sotëm të Ulqinit dhe Tivarit deri në vitin 2001, Prishtinë, 2003.
 9. Meteorët e arsimit shqip në Mal të Zi 1916-1966, Prishtinë, 2006.
 10. Meteorët e arsimit shqip në Mal të Zi 1916-1971, Prishtinë, 2007.[2]
 11. Meteorët e arsimit shqip në Mal të Zi 1887-1964, Tuz, 2013 [3]
 12. 10 vjet punë të programit studimor për arsimimin e mësuesve në gjuhën shqipe në Pogoricë 2004 - 2014, Podgoricë, 2015.[4]
 13. Çka mendojnë të rinjët për jetën bashkëshortore,
 14. Katër mallet e Malësisë së Madhe dhe
 15. Biografia dhe veprimtaria e Gjergj Hasanajt[5]
 1. ^ Fjalor enciklopedik shqiptar, Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Tiranë, 2008, fq. 218.
 2. ^ Gjekë Gjonaj:Arsimi shqip në Mal të Zi, Revista "Buzuku" Nr. 26, Ulqin, E enjte 3 korrik 2008, fq. 14
 3. ^ PËRURIM: VEPRA PËR ARSIM SHQIP NË MAL TË ZI UL INFO, 28 gusht 2013, Vizituar më 15.10.2016.
 4. ^ 10 vjet punë të programit studimor për arsimimin e mësuesve në gjuhën shqipe në Pogoricë 2004 - 2014, Malësia.org, 23.02.2016. Vizituar më 15.10.2016
 5. ^ https://ul-info.com/karamanaga-biografia-dhe-veprimtaria-e-gjergj-hasanajt-shkruar-nga-paloke-gj-berisha/