Jump to content

Panzerfaust 3

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Panzerfaust 3 me pamës.

Panzerfaust 3 është një armë moderne kundërtank pa zmbrapsje gjysmë e hedhëshme, e cila u zhvillua midis 1978 dhe 1985 dhe hyri për herë të parë në shërbim me Bundeswehr në 1987 (megjithëse ata nuk e miratuan zyrtarisht atë deri në 1992). Ajo u urdhërua për herë të parë në 1973 për t'i siguruar këmbësorisë gjermano-perëndimore një armë efektive kundër mjeteve të blinduara bashkëkohore sovjetike, duke zëvendësuar kështu lëshuesit e vjetër PzF 44 Light Lanze të Gjermanisë Perëndimore dhe pushkën e rëndë antitank Carl Gustaf 84mm, pa zmbrapsje, të prodhuar në Suedi.

Panzerfaust 3 operohet nga të paktën 11 vende dhe është përdorur në luftime në Afganistan dhe Ukrainë.