Parkur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Parkur ose le parkour është një sport urban i themeluar në Francë nga praktikuesi i arteve marciale dhe aktori David Belle . Praktikuesit e saj e shohin edhe si mënyrë e jetesës, por nganjëherë shihet edhe si filozofi. Emri rrjedh nga gjuha frënge le parcourt ose l'art du déplacement që do të thotë arti i lëvizjes. Praktikohet nga grupe të ndryshme të rinjësh rreth botës të apasionuar pas këtij sporti.Eshte nje sport shume I perhapur ne ditet e sotme. Per ta praktikuar duhet te ndjekesh disa hapa si kercimi per se larti apo perpara. Elasticiteti,forca,guximi dhe kthjelltesia.