Jump to content

Parodia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Parodi)

Në përdorimin e tanishëm, parodia është një formë e satirës që imiton vepra apo krijime tjera të artit si porosi për të përqeshur një dukuri të shëmtuar. Mund të përdoret për të futur humorin e dhembshur. Parodia ekziston në të gjitha artet dhe mediat, përfshirë literaturën, muzikën, dhe filmin. Edhe lëvizjet kulturore mund të parodizohen. Si vepra janë nganjëherë në gjuhën e folur. teprimi, imitimi, shtrembërimi apo përqeshja (në gjuhën shqipe).