Patate të skuqura

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Patate të skuqura- një rostiçeri popullore në formën e feta të holla e të thata patate (kryesisht) ose perime të tjera, zakonisht obsmażonych në, e nxehtë yndyrë të thellë. Për shkak të vlerës së lartë të energjisë crisps, për prodhimin e tyre janë përdorur edhe zëvendësuesit yndyrë, dhe prodhimin e teknologjive moderne, të tilla si, për shembull, gatim duke përdorur një mikrovalë, dhe pastaj spërkatje pak vaj (pa ulje në yndyrë). Shije të ndryshme është arritur nga zgjedhja e erëza dhe aromatike , rrallë bimeve . Patate të skuqura nuk duhet të ngatërrohet me crisps ose me prażynkami fituar nga nxjerrje. Tregun ndërkombëtar për patate të skuqura në 2005 gjeneruar të ardhurat totale prej $ 16400000000. Kjo përfaqësonte 35,5% të tregut total rostiçeri në atë vit (46.1 miliardë dollarë amerikanë) [1] .