Sofra e shpejtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Buka në dorë apo sofra e shpejtë (ang.: Fastfood , fast=shpet food=ushqim) është ushqim i kafshatës së shpejtë i prodhuar shpejtë nga disa restauronte.

Ushqimi i përgatitur në këto restorante pa marrë parasysh është ndonjë sandviç apo diçka tjetër në vetë të gjitha kanë sasi shumë të vogla të substancave të nevojshme për trupin e njeriut. Individët që ushqehen nga këto kuzhina marrin sasi të mëdha të yndyrave dhe proteinave dhe shumë pak apo aspak vitamina. Kjo mungesë e substancave tjera duhet të kompensohet, përndryshe paraqiten mangësi.

Me pak kujdes edhe ushqimi i përgatitur nga këto kuzhina mund të jetë i shijshëm dhe i mirë.

Fast food (Ushqimi i shpejte)eshte bere nje semundje cilivizimi , shton me teper peshen, diabeti, problemet me qarkullimin e gjakut, shtypjen e larte si edhe kanceri