Pedagogjia Muzikore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Pedagogjia e muzikës është një fushe, e cila mirret me procesin e mësimdhënies dhe atij të të mësuarit në lëmine e muzikës. Rol të rëndësishëm luajnë këtu perspektiva e edukimit, arsimimit, mësimdhënësit, nxënësit dhe ajo e mësimdhënies. Pedagogjia e muzikës dallon nga pedagogjia muzikore e praktikës.