Pedagogjia universitare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pedagogjia universitare ose pedagogjia e arsimit të lartë është një shprehje e cila i referohet pedagogjisë që praktikohet në institucionet e arsimit të lartë (universitete dhe institucione të arsimit të lartë).

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një tipar i veçantë i pedagogjisë universitare është kombinimi i procedurave hulumtuese shkencore dhe të nxënit, mësimdhënie e bazuar në hulumtim. Në Danimarkë, ka një sërë qendrash të shpërndara nëpër universitetet daneze që punojnë me pedagogjinë universitare. [1]

Rrjeti Pedagogjik i Universiteteve Daneze (Dansk Universitetspædagogisk Netværk - DUN) filloi në vitin 1994 si një lëvizje bazë midis personelit universitar dhe që atëherë ka qenë një pikë qendrore për zhvillimin e pedagogjisë universitare në Danimarkë. [2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Dansk Universitetspædagogisk Netværk – Unipæd-centre[lidhje e vdekur përfundimisht]
  2. ^ Dansk Universitetspædagogisk Netværk – Forside