Jump to content

Pedologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pedologjia (nga greqishtja antike Pedon = dheu), është shkenca mbi dheun-tokën, formën dhe përbërjen e tij. Pedologjia merret me gjenezën, morfologjinë, klasifikimin dhe distribuimin e dheut.

Ndarja e pedologjisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjeneza e dheut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tokat punuese dhe trualli paraqet pjesën e shkriftë të kores së tokës. Shkenca që meret me studimin e pjesën së shkriftë të kores së tokës quhet pedolologji.

shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]