Petit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Petit është njësi matëse në tipografi. Përdoret për shkrime në tekst për fusnota, sqarime, signatura kryesore dhe ndihmëse në faqe të librit, etj.

Një petit = 8 pika tipografike = 2,822 mm

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Friedrich Bauer: Handbuch für Schriftsetzer, Verlag Klimsch & Co, Zweite Auflage 1905
  • J. Bass: Das Buchdrucker-Buch, Verlag Heinrich Plesken, 1930
  • Fritz Genzmer, Walther Großmann: Das Buch des Setzers, Verlag Gutenberg Berlin, 1939
  • Leo Davidshofer, Walter Zerbe: Satztechnik und Gestaltung, Bildungsverband Schweizerischer Buchdrucker, 1961