Jump to content

Fusnota

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fusnotat jane fjalët me prejardhje gjermane e cila e shënon një shënim, me vërejtje në fund të faqes me tekst. Fusnota bën sqarimin shtesë apo udhëzon me sqarime shtesë për pjesën e tekstit e cila është e prezentuar. Në gjuhën shqipe është emër i përgjithshëm i gjinisë femrore.[1]

Burimi është nga dy fjaë gjermane të renditura: Fuß + Note

Mënyra e radhitjes[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fusnota shënohet[2] në anën e djathtë të fjalës e cila duhet të sqarohet me numër rendor (¹, ², ³, ...) apo me shenja tipografike (*, **, ***, ...) me madhësi për dy pika tipografike (pt), më të vogël se teksti bazë dhe e njejta shenjë përsëritet në fund të faqes bashkë me fjalët apo fjalitë sqaruese.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bibliografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Lexique des règles typographiques en usage à l'Imprimerie nationale (1975), Imprimerie Nationale, 3e éd., 2002, p. 128-130.
  • Antoine Compagnon (1979) La Seconde Main ou le travail de la citation, Seuil.
  • Anthony Grafton (1998) Les Origines tragiques de l'érudition. Une histoire de la note en bas de page. Seuil.
  • Henri-Jean Martin et Roger Chartier (1982) Histoire de l'édition française. Vol. 4, Paris.
  • Andréas Pfersmann (2011) Séditions infrapaginales. Poétique historique de l'annotation littéraire (XVIIe-XXIe siècles. Droz, Genève

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Harriet Bulkeley, Cities and Climate Change: Urban Sustainability and Global Environmental Governance (London: Routledge, 2003), 25.
  2. ^ "Pravopisni priručnik" točke 242-247; priredila Ljiljana Jojić, EPH i Novi Liber, Zagreb, 2004. ISBN 953-6045-30-3.