Petros (pelikan)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Petrosi

Petros ishte një pelikan, që në kohen midis 1958 deri 1986 ishte nuska e ishullit greke Mykonos.

Në vitin 1958 gjeti një peshkatar nga Mykonos një pelikan i plagosur. Peshkatari u kujdesua për të mirë dhe pelikani ndeiti në fshatin Chora në ishull. Pas një kohe ai u bë nuska të ishullit dhe u emërua Petros. Ai u bë një njeri i famshëm lokal.

Mbas vdekjes i Petrosit në vitin 1986 dha Jacqueline Kennedy Onassis një Pelikan i ri si dhuratë për ishullin. Një tjetër pelikani ishte një dhuratë nga kopshtin zoologjik Hagenbeck në Hamburg. E fundit është një pelikan e tretë që ka dalë nga bregu përsëri i plagosur, domethënë që sot jetojnë tre pelikan në Chora, një nga këto ka emrin Petros.