Jump to content

Pholiota flamans

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pholiota flamans

E re konvekse me thimth të vogël, pastaj e sheshtë, me ngjyrë të verdhë limoni, e mbuluar me lëpiska tufore me ngjyrë ndryshku, të vendosura në mënyrë rrethore, të rënshme, që në fund mbeten si gjurmë mbi kapele, nganjëherë e ashpër, viskoze nga lagështia, deri 6-10 cm diametër.

Të verdhme pastaj ngjyreë ndryshku, të ngjitura të gjera.

E verdhë limoni, me një zonë pejëzore si unazë, poshtë së cilës është e mbuluar me lëpiska me të njëjtën ngjyrë, unaza si kortinë me ngjyrë të verdhë pastaj ngjyrë hekuri.

I verdhë, kafe e pastër në bazë, me erë të lehtë rrepe, me shije të hidhur.

Me ngjyrë kafe ndryshku.

Mbi trungje të gjallë të fletorëve si ah, panjë dhe mështeknë.

Verë dhe vjeshtë, e zakonshme.

E ngrënshme por pak e kërkuar.

[1]

  1. ^ Murat Xhulaj. KERPUDHAT. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)