Jump to content

Pilivesa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

č


Pilivesat perfshin rreth 5000 lloje.Ne fazat larvore jetojne ne uje,ndersa ne fazen e rritur prane ujit.Jane grabitqare te medha dhe ushqehen me insekte te tjera qe i gjejne prane brigjeve te ujit.Jane fluturuese te mira ne saje te dy paleve te kraheve te medhenj me nervature rrjetore dhe te tejdukshme...