Plavi orkestar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Plavi orkestar
Plavi orkestar in 2011
Plavi orkestar in 2011
Websitewww.plaviorkestar.net

Plavi orkestar (nga serbo-kroatishten lit. ' Orkestra blu ' ) është një grup pop rock boshnjak dhe ish-jugosllav nga Sarajeva.

Grupi u formua në vitin 1983 nga Sasha Loshiq, i cili është këngëtari dhe kompozitori kryesor i grupit. Grupi ka mbetur i njohur me shtatë albume dhe më shumë se 1500 koncerte në mbarë botën.