Jump to content

Po-2

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Po-2 "Kukuruznik"
TypeAvion shumëpërdorimësh
Place of originBashkimi Sovjetik
Service history
In service1929
Used byForcat Ajrore Sovjetike, Aeroflot etj.
Production history
DesignerNikolai Polikarpov
Designed1928
ManufacturerPolikarpov
Produced1929-1953
No. built40,000 (avioni i dytë më i prodhuar në botë)
VariantsCSS-13

Specifikinet (U-2)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: 1, piloti ose instruktori
 • Kapaciteti: 1, pasagjeri ose studenti
 • Gjatësia: 8.17 m (26 ft 10 in)
 • Hapja e krahëve: 11.40 m (37 ft 5 in)
 • Lartësia: 3.10 m (10 ft 2 in)
 • Siperfaqja e krahëve: 33.2 m² (357 ft²)
 • Pesha pa ngarkesë: 770 kg (1,698 lb)
 • Pesha me ngarkesë: 1,030 kg (2,271 lb)
 • Ngarkesa e nevojshme: 260 kg (573 lb)
 • Pesha e ngritjes: 1,350 kg (2,976 lb)
 • Motorri i avionit: 1 × Shvetsov M-11D 5-cilindra motorr radial, 93 kW (125 hp)

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 152 km/h (82 kn, 94 mph)
 • Shpejtësia normale: 110 km/h (59 kn, 68 mph)
 • Rrezja: 630 km (340 nmi, 391 mi)
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 3,000 m (9,843 ft)
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): 2.78 m/s (546 ft/min)
 • Ngarkesa e krahëve: 41 kg/m² (8.35 lb/ft²)
 • Raporti fuqi/peshë: 60 W/kg (0.04 hp/lb)

Armatimi

(vetëm variantet U-2VS dhe LNB)

 • Mitraloza: 1 × 7.62 mm (0.30 in) ShKAS
 • Bomba: 6 × 50 kg (110 lb)