Potamologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Potamologjia (greq ποταμός lumi + -logjia), degë e hidrologjisë e cila merret me hulumtimin e lumenjëve, me veçoritë fizike dhe kimike të ujit të lumenjëve dhe biologjinë në lumenj .