Prelë Milani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Prelë Milani, i lindur me 10 shkurt 1963 shtë poet, saterist, prozator, publicist dhe studiues.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ka studiuar në Uiniversitetin Luigj Gurakuqi Shkodër në fakultetin Histori-Gjeografi specializuar për histori moderne Ka përfunduar gjithashtu studimet në Akademinë e Policisë Tiranë. Është themelues dhe Kryeredaktori i parë i Gazetës kulturore  “Dukagjini”, dhe redaktor që nga lindja e kësaj gazete 19 vjet më parë e  deri më sot. Ka qenë Anëtarë i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artisteve të Shqipërisë. Është Anëtar i Unionit të Gazetarëve të Shqipërisë  Ka shkruar e vazhdon të shkruaj shtypin e përditshëm e periodik  duke lëvruar të  gjitha zhaneret e publicistikës. Studiues, në fushën e historisë, folklorit, etnografisë, gjeografisë, pjesëmarrës në shumë seminare dhe simfoziume shkencore.

Veprimtaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Botimet poetike satirike :

  • Qaje e qeshe per shtetin
  • Bibla e përshtatur ne vargje
  • Bota sillet rreth grave
  •  “Zoti Rush”
  • “Burrat vdiqën rrofshin gratë
  • Babagjyshat e kombëtares” 1946”

BOTIME MONOGRAFIKE: Dukagjini ynëvëllimi I, II, III, IV bashkautor me poetin Lazer Kodra.“Lufta e cuditeshe”, “Balec Ndou Prijësi djelmise se Shoshit”, “Shoshi “"Atentati qe trondit dy shtete", “Fanolistët martir të Pukës dhe Dukagjinit

Prof Kolë Prela Deputeti historik i Dukagjinit”, “Ate Danjel Gjeçaj zani i shqiptove pa za

MONOGRAFI  SPORTIVE:“Dodë Tahiri erdhi e iku si meteor”.”Shqiponjat e ballkaniadës 1946

PROZË “Zonja e Berishës” novelë


Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]