Prevllaka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Prevlaka by Klackalica.JPG
Croatian Prevlaka in occupation by Montenegro and Serbia.jpg

Prevllaka është gadishull në hyrje të gjrit të Bokës së Kotorit. Në të ndodhën fortifikatat nga periudha e Austro-Hungarisë, e cila me ujdhesën Mamulla dhe kepin Arza përbëjnë një tërësi. Prevllaka ka qenë objekt i mosmarrveshjes ndërmjet Jugosllavisë së kohës së Millosheviqit dhe Kroacisë pas shkatrrimit të ( RSFJ) Jugosllavisë. Në Prevllakë kanë qenë të stacionuara trupat e Kombeve të Bashkuara. Me një marrëveshjë të përkohshme të vitit 2002, hapsira tokësore i takon Kroacisë, ndërsa brezi prandetar është nën administrimin e Malit të Zi.

shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]