Jump to content

Princi Daniel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Princi Daniel në maj 2013

Olof Daniel Westling Bernadotte ka lindur më 15 shtator 1973 në Örebro, është burri i princeshës së Suedisë, Viktoria. Babai i tij, Olle është lider i komunitetit finlandez.

Më 24 shkurt 2009, Danieli dhe princesha Viktoria u fejuan me leje zyrtare nga Mbreti Karl XVI i Suedisë dhe qeveria suedeze. Ndërsa më 29 qershor 2010, ata u martuan në katedralin e Stokholmit, e cila ishte edhe 34 vjetori i martesës së prindërve së Viktorias. Ata kanë një vajzë e cila u lind më 23 shkurt 2012 dhe një djalë i cili u lind më 2 mars 2016.