Prizmi (gjeometri)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Prizmat janë 2 sipërfaqe bazë të njëjta dhe paralele. Prizmat emërtohen sipas llojit të sipërfaqes së bazës.Prizmat jane trupa gjeometrike qe marrin emrin sipas llojit te bazes Ne poashtu kemi dy tipa kryesorë prizmash:1)prizmi i rregullt dhe 2) prizmi i pjerrët