Pro-LGBT

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Logo Pro LGBT

Pro LGBT - Të bashkuar Pro kauzës LGBT në Shqipëri (shkurt Pro-LGBT Albania) është një organizatë jo-qeveritare me qëllim promovimin e të drejtave LGBT në Shqipëri. Pro LGBT fokusohet më së shumti në ndërgjegjësimin e publikut mbi çështjet e komunitetit LGBT si edhe përdor advokimin si një mjet për të përmirësuar pozitën e komunitetit LGBT në shoqëri. Kjo organizatë ka lançuar një portal lajmesh dedikuar ekskluzivisht për të drejtat njerëzore me emrin Historia Ime. [1]

Pro-LGBT fokusohet më së shumti në ndërgjegjësimin e publikut mbi çështjet e komunitetit LGBT si edhe përdor advokimin si një mjet për të përmirësuar pozitën e komunitetit LGBT në shoqëri. Kjo organizatë ka lançuar një portal lajmesh dedikuar ekskluzivisht për të drejtat njerëzore me emrin Historia Ime.

Mendo politikisht është një nismë e dy organizatave Pro-LGBT dhe Aleanca LGBT, që synon të inkurajojë komunitetin LGBTI të marrë pjesë në zgjedhjet e vitit 2017, i pajisur me informacion të detajuar mbi qëndrimet që partitë politike kanë mbi çështjet e këtij komuniteti.[2]

Monitorimi mbi gjuhën e urrejtjes dhe diskriminimit në media është projekt pilot i Pro-LGBT.[3] Qëllimi i këtij projekti të mbështetur nga Civil Rights Defenders ka qenë vlerësimi i etikës dhe diagnostifikimi i problematikës së gjuhës së urrejtjes dhe diskriminimit në medien shqiptare online. Vëmendje të posaçme i është kushtuar gjatë monitorimit, portretizimit të grupeve të margjinalizuara si dhe respektimit ose jo të të drejtave të njeriut[4]

Referenca[redakto | përpunoni burim]