Jump to content

Problemi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Problemi (greq. προβλήμα, provlima - fj. p. fj. para hedhje ; parashtrim, vështirësi) është një gjendje qe paraqet vështiresi, pasiguri, ose ndërlikim. Problemi është një pengese, vështirësi mendore e cila e bën te pamundshme zgjidhjen dhe arritjen e synimit. Problemi ka te beje me një gjendje, kusht, rrethane ose çështje qe është ende e pazgjidhur dhe shumëhere i padëshirueshëm. Ne kuptimin e gjere, lind kur një njeri vëren dallimesinë e madhe midis asaj se çfarë tani është dhe çfarë dëshirohet.

Vetia e një problemi është zakonisht përgjigjia ose zgjidhja e kërkuar.

Problemet ndodhin ne forma te ndryshme, ata bëjnë pjese ne çdo fushe te veprimtarisë njerëzore.

Llojet e problemeve

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  • "Jeta nuk është një problem për t´u zgjidhur, por një vërtetësi për t´u përjetuar." Soren Kierkegaard (1813-1855)
  • "Kuptoni se shumica e problemeve janë një shenje e mire. Problemet tregojnë se po behet përparim, rrotat po sillen, ju po lëvizni drejt qëllimit tuaj. Kujdes kur ju s´keni probleme. Atëherë ju keni vërtet një problem... Problemet janë si piketat e përparimit." Scott Alexander

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]