Rafet Shala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Raperi më i njohur Kosovar i cili është kryesuesi i labielit më të madh kosovar Au Records Big Wolf ndryshe quhet Rafet Shala.

Rafet Shala si e njohin të Gjith BiG WoLF a.Ka PsychoPaTh është rritur në Prizren. Prejardhjen e ka prej fshatit Zaqisht Komuna Rahovecit.

WoLFi ka filluar më muzikën RAP qysh prej vitit 1998. Në vitin 2000 ka filluar të mirët më tekste, kurse këngën e par në vitin 2001, pra prej 2001 deri 2011 Wolfi ka afërsisht ose mbi 250 këngë, përpos do që janë zhduk prej arkivit.

WoLFi Beatat dhe Tekstet i bon vet edhe krejt sendet që i duhen i bën vet. Edhe pse nuk ka album dhe as video klip WoLFii njihet si një raper me tekste 100 % realitet dhe thotë së nuk i ka ment niher të klipi së me kohën bohen krejt, n'pytje osht eksperienca e dallune e jo numri sa sene i bon.

WoLFi ka marr pjesë 2 herë në festivalin KOSOVA FEST, në vitin 2009 ku mori çmimin Best Hip-Hop dhe në vitin 2009 ku mori çmimin MTV KoSoVa 2009. Dhe për ata që interesohen rreth G.P.S Records. G.P.S (GanGsTa PaRaDiSe oF SouTh SiDe) është formuar në vitin 2001, kurse idejen e këtij emri e kishte DoBerMani (anëtar i G.P.S).

Në fillim si anëtar i G.P.S ishin BiG WoLF dhe DoBeRMaN, por tash janë afërsisht 20 anëtar. Prej datës 5 shtator 2009, mas ni keqkuptimi më shokun e tij, BiG Wolf e ka bo ndrrimin e emërimit të studios ku bën incizimin e këngëve nga "G.P.S Records" është shndërruar në "AU-records" që d.m.th. "Armata e ujqve".