Railroad Tycoon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
fotografi e paraskenës së lojës

Railroad Tycoon është lojë grafike për kopjuter e zhandrit strategji në të cilën lojtari krijonë rrjetë hekurudhore dhe luan në situata me perpiti të ngjajshme që kanë të bëjnë me oganizimin e rrjetave të tilla.

Synimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Synimet e lojtarit në këtë lojë janë që ndërtojë dhe drejtojë një kompani të hekurudhës nëpërmjet blerjes e huazimit të trenave e automjeteve, ndërtimit të stacioneve, si dhe vëzhgimin dhe drejtimin e lëvizjes, shpejtësis të trenave. Po ashtu lojatri n lojë udhëheqë me elemente jera të afërta me rrjeten hekurudhore si dhe anën financiare të qeverisjes së këtyre mjeteve deri tek blerja dhe shitja e kcizave e letrave tjera me vlerë në burs.

Variantet e botuara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Deri më tani janë botuar dhe plasuar në tregun ndërkombëtar disa variante të kësaj loje. Ndër këto variante dallohen:

Titulli i botimit Viti i pr. Platforma Firma botuese
Railroad Tycoon 3 2003 Macintosh, Windows Gathering Developers
Railroad Tycoon II Platnum 2001 Windows Global Star Software Inc.
Railroad Tycoon (Gold Edition) 1999 Dreamcast, Linux, Macintosh, Windows Gathering Developers
Railroad Tycoon II:
The Second Century
1999 Windows Gathering Developers
Railroad Tycoon II:
Conquer 3 Continets
(Botim i posaqëm)
1998 Windows Gathering Developers
Railroad Tycoon II 1998 Dreamcast, Linux, Macintosh, PlayStation, Windows Gathering Developers
Sid Meyer's Railroad Tycoon Delux 1993 DOS MicroProse Sofrware, Inc
Sid Meyer's Railroad Tycoon 1990 Amiga, Atari ST, DOS MicroProse Sofrware, Inc