Randy Savage

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Randall Mario Poffo (l. 15 nëntor 1952, Columbus (Ohio), v. 20 maj 2011, Tampa, Florida) ishte një mundës amerikan. Poffo ishte një nga lojtarët më të njohur dhe më të njohur në mundje, kryesisht gjatë viteve 1980 në mijëvjeçarin e ri. Ai ishte djali i mundësit Angelo Poffo dhe vëllai i "Leaping" Lanny Poffo i njohur si Genius, i cili ishte gjithashtu në mundje. Gjatë karrierës së tij, Poffo fitoi dy herë titullin më të lartë të Federatës Botërore të Mundjes (tani WWE), si dhe katër herë titullin më të mirë të Kampionatit Botëror të Mundjes.