Reichsadler

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Reichsadler (1949–duke u përdorur) i Republikës Federale të Gjermanisë

Reichsadler (“Shqiponja Perandorake”) është një shqiponjë e rrjedhur nga shqiponja romake, e përdorur nga Perandori i Shenjtë Romak dhe stema e Gjermanisë, përfshirë edhe në Perandoria e Dytë Gjermane (1871–1918), Republika e Weimarit (1919–1933) dhe Gjermania Naziste (1933–1945).

Një dizajn i ngjajshëm përdoret edhe në stemën e Republikës Federale të Gjermanisë që nga viti 1945, nën emrin Bundesadler ("Shqiponja Federale").